Kraljici, ki jima zavidajo tudi manekenke

Kot pravi manekenki. Popolna linija in izdelan slog. 
Lepi in povrhu vsega še kraljici. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
5. 12. 2015

Ko se srečata dve kraljici, ena lepša od druge, vsi onemijo. Druge kraljice in princese jima zavidajo, moški pa ju občudujoče gledajo.

Mogoče se vsi preveč ukvarjamo z britansko vojvodinjo Kate Middleton, pa nekako spregledamo tudi druge predstavnice modre krvi, ki so, roko na srce, prav tako privlačne in stilsko ozaveščene. Ena takšnih je recimo jordanska kraljica Rania el Abdulah, druga pa španska kraljica Letizia Ortiz. Pred kratkim sta se srečali v Madridu v centru za molekularno biologijo. Letizia in Rania spadata med tiste ženske, ki imajo poleg družine svojo kariero v poslovnem svetu oziroma so jo imele, preden so postale žene kraljev.

Kraljica Rania

Soproga jordanskega kralja Abdulaha II. je soproga spoznala leta 1993 in se vanj takoj zaljubila. Rodila se je kot Rania al Yaseen v Kuvajtu in bila običajno palestinsko dekle. Njen oče je delal kot zdravnik v eni izmed otroških bolnišnic v Kuvajtu. Pozneje je Rania študirala računalništvo in znanost v kombinaciji s poslovno šolo in administracijo na ameriški univerzi v Kairu. Princ jo je povsem po naključju srečal v eni od bank v Amanu, kjer je Rania delala. Banka je bila v lasti svaka kralja Abdulaha. Njena prva služba je bila povezana z računalništvom. Če je verjeti virom, naj bi Rania v tistem času bila že skoraj pred poroko z drugim moškim, vendar pa je bila ljubezen do Abdulaha tako močna, da se je odločila zanj. "Vem, da sem se prav odločila, saj je Abdulah ljubezen mojega življenja in ne bi mogla biti bolj srečna, kot sem z njim," danes pravi Rania. Skupaj imata štiri otroke, na katere sta oba zelo ponosna: princa Huseina, princeso Iman, princeso Salmo in princa Hashema.

Kraljica Letizia

Nekoč je bila prodorna novinarka, ki se je ubadala z najbolj vročimi zgodbami. Sicer je rojena v Asturiji v povsem navadni družini, njen oče je novinar, mama pa medicinska sestra. Hodila je v javne šole in študirala na običajni univerzi. Zaradi svojega poklica novinarke je spoznala bodočega moža, takrat še princa Felipeja. Seveda ji na dvoru sprva niso bili najbolj naklonjeni, predvsem ker ni modre krvi, poleg tega pa je bila že enkrat poročena. V knjigi jo je njen bratranec tudi obsodil, da je imela celo splav. Nič kaj dobra popotnica za v kraljevo družino, zato se je morala dolgo truditi, da so jo sprejeli. V zakonu sta se jima rodili dve prikupni hčerki, ki sta ljubljenki Špancev. Letizio so počasi sprejeli vsi, danes pa velja za pravo modno ikono, očitajo ji le, da je malce preveč suha.