Kraljica Elizabeta in princ Filip poročena že 70 let!

Kraljica Elizabeta in princ Filip poročena že 70 let! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
30. 11. 2017

20. november je bil za britansko kraljico Elizabeto in njenega moža, princa Philipa, poseben datum, saj sta se leta 1947 prav na ta dan poročila.

Par se je sicer spoznal že leta 1939, ko sta bila oba še najstnika – kraljica je bila stara 13, njen izbranec pa 18 let. Za Elizabeto naj bi bila to ljubezen na prvi pogled in naj bi tudi takoj vedela, da je Philip tisti pravi zanjo, zato naj tudi nikoli ne bi gledala za drugimi fanti.

Philipovo srce pa se je za mlado bodočo kraljico zagrelo šele nekoliko pozneje, a zato toliko bolj goreče. Mladi par se je leta 1947 zaročil in tudi poročil, pa čeprav so Elizabeti dvorni svetovalci to odsvetovali. Philip se jim namreč zaradi svoje vesele narave ni zdel pravi izbranec zanjo. A kraljica jih seveda ni poslušala, temveč je raje sledila svojemu srcu.

Tako par, ki ima tudi štiri otroke (princ Charles (69 let), princesa Anne (67 let), princ Andrew (57 let) in princ Edward (53 let)), te dni praznuje platinasto obletnico poroke. Kot poročajo mediji, sta jo proslavila tako, da sta za bližnje organizirala večerjo, ki je potekala na gradu Windsor. Ali bosta obletnico praznovala tudi kako drugače, pa še ni znano.

Besedilo: Tina Ambrožič // Foto: Profimedia