Kraljica Maxima oblekla takšno večerno obleko, kot jo pri Kate Middleton verjetno nikoli ne bomo doživeli

30. 11. 2023
Deli
Kraljica Maxima oblekla takšno večerno obleko, kot jo pri Kate Middleton verjetno nikoli ne bomo doživeli (foto: Profimedia)
Profimedia

Kraljica Maxima je s takšno modno izbiro dvignila mnoge obrvi, takoj vam bo jasno zakaj.

Drznost in moda nista ravno kraljeva prijatelja. Protokol pogosto narekuje številne stilske odločitve in prepoveduje vse, kar je preveč drzno in trendi. Kljub temu pa kraljeve dame po Evropi vseeno kažejo drzne podobe in med njimi je prav gotovo tudi nizozemska kraljica Maxima, ki je znana po tem, da so njene modne kombinacije vedno nekaj posebnega in prav gotovo je ena izmed največjih modnih navdušenk med kraljevimi damami.

Celotno paleto svojih modnih izletov je pred kratkim ponosno pokazala med državnim obiskom v Južnoafriški republiki in Keniji prejšnji mesec. Tu je nosila pravo mavrico odtenkov in stilov; od asimetrične rdeče cvetlične obleke, ki jo je nosila na srečanju s člani nizozemske skupnosti v Cape Townu, in drzne srajčne obleke z belo črto, v kateri je z možem pozirala ob drevesih jacaranda v Pretoriji, do sončno rumene hlačne obleke, ko je prišla v Kenijo.

Petra Kerčmar zdaj o sinu povedala takšno resnico in tako osebna je zelo redko

Zdi se, da je bistvo Maksiminega stila drzna uporaba barv, ki je redko videna vse od časov pokojne kraljice Elizabete II. Poleg tega se pri svojih oblekah rada igra tudi z nenavadnimi silhuetami in zanimivimi linijami. Na enem od dogodkov na kraljevi turneji je bila v izjemni vijolični obleki s črnimi rokavicami, ki so jih vsi komentirali, saj da so morda malo nenavadne. 

Profimedia

Maxima je znana po nošenju elegantnih in dobro krojenih oblek, pogosto s posebnimi detajli ali zanimivimi vzorci. Izbira modne oblikovalce, ki poudarjajo njeno postavo in izražajo občutek kraljevske prefinjenosti. Kot kraljica pogosto nosi outfite priznanih oblikovalcev. Opazili so jo v kreacijah nizozemskih in mednarodnih oblikovalcev, kar prikazuje mešanico lokalne in svetovne mode.

Kot velja za mnoge kraljevske osebnosti, je Kraljica Maxima zelo spretna pri prehajanju modnih kombinacij od dnevnih do večernih dogodkov. Lahko jo vidimo tako v sofisticiranih dnevnih oblačilih kot v glamuroznih večernih oblekah, prilagajajoč svoj slog glede na dogodek, kjer se bo ta dan pojavila in prav vedno ji uspejo odlični modni stili, ki jih modni kritiki obožujejo.

Profimedia

Kraljica Maxima pogosto vključuje izrazite dodatke v svoje outfite. To vključuje velike klobuke, opazen nakit in elegantne torbice, ki dodajo stil njeni podobi. Prav gotovo pa je bila še kako opažena tudi nedavno, ko je oblekla večerno pravo, ki jo verjetno vojvodinja Kate Middleton še dolgo ne bo, morda pa sploh nikoli.

Profimedia

Nizozemska kraljica se je nedavno udeležila odprtja razstave modne oblikovalke Iris van Herpen v muzeju Museu des Arts Decoratifs v Parizu. Maxima je za to priložnost izbrala dolgo elegantno belo obleko, s katero je očarala vse prisotne na razstavi. Še posebej zaradi načina, kako je bila obleka izdelana, saj je zaradi kombinacije s kožno barvo obleko delovala tako, da bi mnogi na prvi pogled pomislili, da vidijo kraljičino golo kožo. Vsekakor je bila videti zelo zapeljiva in kaj takšnega pri kraljevih damah res ne vidimo vsak dan.

Bonus video: Pogovor z Domnom Valičem

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu