Kratek intervju z Nadiyo Bychkovo

Nadiya Bychkova (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
26. 7. 2011

Ne samo da je ena izmed najbolj zaželenih manekenk na slovenski modni sceni, ampak je s svojo veliko ljubeznijo – plesom, že večkrat dokazala, da spada v sam svetovni vrh najboljših in tudi najlepših plesalk. Nekateri pravijo, da je bolj 'tiha'. No, med najinim pogovorom tega vsekakor ni bilo slutiti.

Ste že bili na dopustu?

Takoj po plesni sezoni sem uživala dneve v Dalmaciji. Jadranje in spoznavanje tamkajšnjih otokov sta bila res najboljša izbira.

Glede na to, da ste vrhunska plesalka, ste že prepotovali in videli veliko. Kam vas še vleče?

Veliko potujem, a ne vidim toliko, kot bi si želela. Zgodi se, da vidim samo dvorano in hotel. Vleče me v Južno Ameriko, želim videti in občutiti njihov odnos do plesa, ker tam izvirajo skoraj vsi latinskoameriški plesi – predstavljam si, da je to nekaj posebnega.

Počasi začenjate tudi priprave in treninge na novo sezono. Kdaj bo prvo večje tekmovanje?

S soplesalcem Miho Vodičarjem začenjava priprave na sezono, ki je podrejena svetovnemu prvenstvu v kombinaciji na Kitajskem. Septembra pa začneva v Moskvi s Champions Cupom. To je posebna tekma, ki je posvečena praznovanju dneva Moskve. Za tem pa sledi svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih v Singapurju.

Ste pred večjimi tekmovanji še vedno nervozni ali ne občutite več neke treme, glede na to, da že toliko let profesionalno plešete?

Trema in nervoza me ne spremljata, saj mi je ples v veselje. So pa izjeme na velikih tekmah, ko kot Ukrajinka s ponosom zastopam slovenske barve. Takrat čutim tudi posebno odgovornost.

Kako uspešno usklajujete ples z ­zasebnim življenjem?

Zagotovo ni lahko. A če so v zvezi zaupanje, potrpljenje in spoštovanje, potem zmaga ljubezen. S Petrom vse to imava.