Kristina Jakopič pri kuhanju ne uporablja meric; bo tako tudi v šovu MasterChef?

Kristina Jakopič pri kuhanju ne uporablja meric; bo tako tudi v šovu MasterChef? (foto: Tomo Jeseničnik / POP TV) Tomo Jeseničnik / POP TV
9. 3. 2020

Na novo kuharsko dogodiščino se v šesti sezoni šova MasterChef Slovenija podaja šestnajst tekmovalcev. Ena izmed tekmovalk je tudi Kristina Jakopič, ki prihaja iz Žirovnice.

28-letna Kristina je cvetličarka in organizatorka porok, ki si želi z nastopom v oddaji svojo poročno ponudbo razširiti tudi na kulinarično področje, tako da bi/bo združila prijetno s koristnim.

Ko jo vprašamo, kdaj se je prvič srečala s kuhalnico, v šali pove, da kot otrok, ko so jo z njo čez rit. Kot svojo kuharsko mojstrovino navede govejo juho, raje kot mericam pa sledi občutku, a ta se vedno ne izteče po željah, saj je žgance po maminem receptu zažgala.

Organizatorka porok še pravi, da v kuhinji preživi pribižno uro do dve na dan, najljubše opravilo poleg kuhanja pa je odkrivanje novih receptov, raziskovanje in eksperimentiranje s samo jedjo, dokler ne dobi, kot pravi, popolnega okusa. 

Sicer pa novopečeno tekmovalko bolj skrbijo kamere, saj še nikoli ni ustvarjala pred kamerami, ne nazadnje niti pred fotografski objektivne stopi ravno pogosto, zato ne ve, kaj vse bo prineslo, ko bodo zagorele studijske luči in se prižgale kamere.