Kristjan Grüner ostaja osredotočen na hujšanje, ne na novo ljubezen

Kristjan Grüner ostaja osredotočen na hujšanje, ne na novo ljubezen (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
28. 11. 2017

Pretekli teden je resničnostni šov The Biggest Loser Slovenija zapustil 34-letni Kristjan Grüner iz Kamne Gorice na Gorenjskem, ki je tik pred izpadom buril duhove zaradi tesnejšega stika s sotekmovalko Indiro.

Ker smo želeli priti resnici do dna, smo se po šovu srečali z zgovornim Kristjanom, ki nam je zaupal, kaj vse se je zadnjih nekaj tednov dogajalo z njim.

Ko ste prišli v šov, je bila vaša teža 165 kilogramov. Ob odhodu iz šova se je tehtnica ustavila pri 141 kilogramih. To je lepa številka, mar ne?

Ja, res je. Za šest tednov sodelovanja v šovu se mi zdi dober rezultat, ne nazadnje pa mi je vse skupaj dalo veliko volje za naprej. Imam polno elana, tako da verjamem, da se bo na koncu številka na tehtnici še zmanjšala.

Pred začetkom šova ste dejali, da želite shujšati za vsaj 50 kilogramov. Za zdaj ste na dobri poti, saj ste jih izgubili že 24.

Glede na to, da sem zdaj že zunaj šova, se je moja želja nekoliko spremenila, saj želim shujšati še več, vsaj še za 30 kilogramov, tako da bo na koncu 55 kilogramov. Prepričan sem, da mi bo to uspelo, saj sem zdaj zelo motiviran, tako da res ne vidim problemov. Če kdo ob tem misli, da želim še bolj shujšati, se vsaj zaenkrat moti. Veste, ta prav dec mora imeti vsaj tri številke, ko so v igri kilogrami.

Kaj je bilo najtežje v šovu? Je bilo med vami tekmovalci kaj fovšije, grdih pogledov, nezaupanja?

Najtežje je bilo tako prvi kot tudi drugi teden, saj nihče izmed udeležencev ni bil navajen na novo, drugačno življenje. Bilo je precej težko priti v nov režim, kar pomeni vsakodnevna telovadba ter spremenjena prehrana, poleg tega pa smo morali biti res osredotočeni na program. Predvsem je bila prehrana šok za vse, prvi mesec je bilo res težko, nato pa smo se počasi vendarle navadili na nov način življenja. Na koncu nam je hrana celo ustrezala in smo z veseljem pojedli, kar je bilo na shujševalnem jedilniku. Kar zadeva fovšijo ... Mislim, da je ni bilo, morda so bila le kakšna trenja med nami.

Zadnje čase se je veliko govorilo tudi o seksu. Kaj se je pletlo med vami in Indiro? Je res preskočila iskrica?

Z Indiro sva dobesedno in resnično le prijatelja, čeprav smo skupaj preživeli veliko časa. A tako je v vsakem šovu, ko si nekako 'zaprt' in se vsakodnevno srečuješ z istimi ljudmi. Kar se tiče iskric, pa mislim, da nekako ni preskočila, čeprav kdo meni drugače. Če sem še bolj iskren, sem trenutno res mnogo bolj osredotočen na hujšanje kot pa na novo ljubezen, čeprav je Indira simpatična.

Da razčistimo vse dvome in vprašanja, je bilo tudi kaj intime? Henrik je namreč povedal, da sta se zaklenila v sobo, nato pa se je zgodila akcija.

Ne, to se zagotovo ni zgodilo. To vam lahko zatrdim! Henrik je pač Henrik, saj ima svoje zaznavanje resnice. Če bi namreč jaz kakšnemu dekletu prinesel bombonjero, bi so on razlagal, kot da sem ji prinesel bombonjero, rože in še prstan zraven. On vse skupaj vidi malo drugače, nekako je njegova domišljija njegova resnica. To, kar vidi v glavi, to potem preslika v resnično življenje, pa če je res ali ne.

Kristjan Grüner: "Ta prav dec mora imeti  vsaj tri številke ..."

Na resno zvezo torej še niste pripravljeni, drži?

Res je, najprej si želim urediti življenje, kar pomeni nov način življenja z manj kilogrami. To, kar je bilo pred tekmovanjem, ni bilo za nikamor.

In kako naprej danes, ko ste izpadli? Ali doma kaj trenirate, kakšen je vaš jedilnik? Kdo vam pomaga pri vadbi, če sploh vam?

Po izpadu se hujšanje nadaljuje, to je moj glavni cilj. Zunaj sem zdaj malo bolj izpostavljen skušnjavam, saj so kebabi, pice in hamburgerji na dosegu rok. Mislim, da bo zdaj mnogo težje, saj v šovu ni teh jedi. Na voljo je le hrana, ki jo je pripravila ekipa šova. Kar se zadeva treningov treniram trikrat na dan, dopoldne imam fizične aktivnosti na Bledu, popoldne si privoščim sprehod okrog jezera, zvečer pa sem bodisi v Kranju ali v Ljubljani v fitnesu Sport klubu, kjer trenirava skupaj z nekdanjim tekmovalcem Robijem ter motivirava drug drugega. Glede jedilnika sledim priporočilu Katje, s katero sodelujem tudi po šovu.

Bodo zdaj doma nezdrave piškote in čokolado zamenjale bolj zdrave stvari?

Odkar sem zunaj, sem bil le enkrat na pici, pa še to brez omak in dodatkov. Naslednja pica pride morda na vrsto, ko izgubim še 30 kilogramov.

Seveda pa imate še eno željo, namreč kakor vem, bi radi z avtomobilom driftali po steni smrti? V vas še tli ta želja?

Ja, ta želja je definitivno na listi, kar moram še narediti. Čeprav je nevarno, si to resnično želim, tako da takoj po hujšanju sledi tudi uresničitev tega, saj moram najprej zbrati sponzorje, namreč takšen podvig stane okrog 85.000 evrov.

Besedilo: Alesh Maatko // foto: Goran Antley