Ksenija Benedetti & Boris Cavazza: Njun simbol – vrtnica ljubezni

Poročena Ksenija in Boris 
po majski poroki še vedno 
prejemata čestitke z vseh 
strani, saj v kulturnih 
krogih veljata za enega od 
najbolj priljubljenih 
medijskih parov pri nas. (foto: osebni arhiv, Alpe) osebni arhiv, Alpe
Vir: Nova
20. 6. 2016

Šefinja državnega Protokola RS Ksenija Benedetti in njen srčni izbranec, gledališki, filmski igralec in režiser Boris Cavazza, ki sta se v letošnjem maju v Sečoveljskih solinah na skrito poročila, ne poznata besede dolgčas.

Velika ljubitelja kulture se v teh prvih poletnih dneh z veseljem udeležujeta številnih gledališko obarvanih prireditev pri nas in v tujini. Ksenjin mož Boris je po veliki nagradi tantadruj, ki jo je prejel od primorskih gledališč, pred dnevi prejel tudi veliko priznanje zunaj naših meja. V Makedoniji je na 12. mednarodnem filmskem festivalu AsterFest, ki je potekal v Strumici, prejel posebno priznanje za visoke dosežke v filmski umetnosti. Par, ki se odlično razume, svoje proste dneve najraje preživlja med Koprom in Ljubljano.

Mi smo opazili, da je pri Kseniji na Markovcu pri Kopru, kjer veliko časa preživi tudi Boris, že vse urejeno za poletne dni, saj sta vrt in letna kuhinja že v polni pripravljenosti za sproščene večerne zabave v krogu prijateljev. Prav posebno mesto pa ima pred koprsko hišo Benedettijeve res čudovita rdeča vrtnica, simbol ljubezni, ki se nekako v vsej svoji mogočnosti ovija okoli same hiše.

Ni kaj, Ksenijo lahko pohvalimo, saj je tudi okolica hiše v tem že skoraj poletnem času urejena po protokolu, kjer ima vsaka stvar svoje mesto.

■ Alojz Petrovčič

Priporočamo