Ksenija Benedetti nadgrajuje svojo akademijo

Ksenija Benedetti (foto: ALEKSANDRA SASA PRELESNIK) ALEKSANDRA SASA PRELESNIK
Vir: Nova
4. 3. 2019

Nekdanja šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti, danes odlična predavateljica in svetovalka za poslovno komuniciranje, je nadvse zadovoljna z delovanjem Akademije za poslovni protokol, ki deluje od začetka letošnjega leta.

Benedettijevo smo poklicali, da nam iz prve roke razkrije, kako so se v začetni fazi akademije izkazali medijski predavatelji oziroma gosti ter kako sama izbira nove predavatelje za nadaljnje termine akademije.

“Zelo sem zadovoljna z delovanjem Akademije za poslovni protokol, ki poteka v Hotelu Slon v Ljubljani. Pripravljam jo skupaj s Pedagoško fakulteto v Kopru, zato je skupina slušateljev zelo zanimiva in živahna. Naši skupni četrtkovi popoldnevi so res nekaj posebnega. Zelo se veselim tudi vodenega obeda, ki ga bomo v kratkem izvedli na Bledu. Z nami sta že bila gosta Slavko Bobovnik, ki je z vsakim slušateljem posnel krajši pogovor in ga pozneje analiziral, ter Elen Batista Štader, ki je govorila o pasteh odnosov z javnostmi. Svojo nalogo sta odlično opravila, saj sta velika profesionalca, ki se zelo skrbno pripravita na predavanje pred občinstvom,” razkrije Benedettijeva.

“Pozneje se nam bodo pridružili še dr. Janez Bogataj, pri temi poslovna darila Lea Pisani, pri temi praktični nasveti za primerno poslovno oblačenje pa Igor Šimac, avtor knjige Poslovne navade po svetu, ter gospod Vlado Sekirnik, dolgoletni vodja protokolarnih dogodkov na Brdu, ki bo spregovoril o izvedbi protokolarnih dogodkov. Lahko razkrijem, da bodo vsi omenjeni gostje z nami tudi v jesenskem terminu, ki se začne 26. septembra. Obvladovanje poslovnega protokola v poslu izraža profesionalnost, zanesljivost, kredibilnost in kompetentnost, kar so močne konkurenčne prednosti. Šolanje je namenjeno vsem, katerih profesionalno delo vključuje zahtevne oblike poslovnega komuniciranja. Spoštovanje in obvladanje protokolarnih pravil je namreč osebna odličnost človeka in njegova velika moč, ki jo nekateri prepogosto zanemarjajo.”

Mož na čakanju zaradi zdravja

Eden od predvidenih predavateljev na Akademiji za poslovni protokol je bil v zimskem obdobju tudi Ksenjin mož Boris Cavazza. A ker so nepričakovane zdravstvene težave konec preteklega leta naredile svoje in je igralec na zdravstvenem okrevanju, smo Benedettijevo povprašali še, kako bo z njegovim nastopom v sklopu akademije. “To bomo še videli, morda bo z nami konec marca, saj je vse odvisno od okrevanja, njegovo zdravje se mora namreč popolnoma stabilizirati,” nam je še zaupala Ksenija.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv