Ksenija Benedetti ne pogreša nekdanje službe

Nekdanja šefinja slovenskega protokola si bo vzela proste poletne mesece, nato pa na svoji akademiji učila že drugo generacjo študentov. (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik) Aleksandra Sasa Prelesnik
Vir: Lady
15. 5. 2019

Nekdanja prva dama slovenskega protokola Ksenija Benedetti se je pred meseci poslovila od dolgoletnega položaja in stopila na drugo pot. 

Pred tedni je tako že podelila certifikate prve generacije Akademije za poslovni protokol, ki jo je ustanovila v sodelovanju s koprsko Pedagoško fakulteto. Prav zato je Benedettijeva tudi po koncu dolgoletnega službovanja v slovenskem protokolu polno zasedena. Zato ji bo odmor med poletnimi počitnicami prišel še kako prav, saj jeseni začne delati že z drugo generacijo Akademije.

“Več kot nekaj dni. Kar nekaj tednov. To res potrebujem. Ampak to ne bo len odmor, temveč nedolgočasen dopust, ko bom veliko brala in tudi ustvarjala in se pripravljala na predavanja. In tudi kam odpotovala,” je o načrtovanju poletnega oddiha povedala Ksenija, ki je zadovoljna, da ji nova služba omogoča več prostega časa v poletnih mesecih, medtem ko je med letom njen urnik poln kot nekoč.

“Predvsem ne čutim več težkih bremen, ki jih s sabo prinese funkcija šefinje Protokola Republike Slovenije. Ta nahrbtnik zdaj nosi moj nekdanji sodelavec Aleksander Strel in veseli me, da je dobil to priložnost in da mu gre odlično,” je svojega ’naslednika’ pohvalila nekdanja šefinja protokola, ki še danes ostaja povezana s svojimi nekdanjimi sodelavci. Kot je povedala, je v stiku z nekaj nekdanjimi najbližjimi sodelavkami, medtem ko se je od delovnega mesta šefinje protokola povsem oddaljila. Kot nam je zagotovila, svoje nekdanje službe ne pogreša, vse skupaj pa se ji že zdaj zdi kot davna preteklost.

“Pred časom sem šla mimo predsedniške palače in se popolnoma brez nostalgije počutila, kot da sem tam bila res že davno, davno nazaj,” pove Benedettijeva, ki ob kopici novih obveznosti misli sprošča ob sprehodih v naravi in branju. Dobrodošli so tudi obiski gledališč in dobri filmi. Pa še ene komponente ne gre pozabiti. “Veliko humorja, če se le da,” zatrjuje Koprčanka.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Goran Antley, osebni arhiv

Priporočamo