Ksenija Benedetti zdaj razkrila, kaj se dogajalo v hotelu, tik ob odhodu kraljice Elizabete iz Slovenije

Ksenija Benedetti zdaj razkrila, kaj se dogajalo v hotelu, tik ob odhodu kraljice Elizabete iz Slovenije (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
9. 9. 2022

Nekdanja šefinja protokola Ksenija Benedetti odkrito o tem, kaj se dogajalo ob koncu obiska kraljice Elizabete v Sloveniji leta 2008.

 

"Pripravljati in izvesti njen obisk v Sloveniji leta 2008 je bil za nas, v državnem protokolu, velik izziv. S skrbnostjo smo ga pripravljali leto dni.

Doživeti kraljico od blizu, ji dati roko v njenem letalu in ji izreči dobrodošlico v Sloveniji je bilo nekaj posebnega. Ko nas je nekaj sodelujočih pri pripravi in izvedbi obiska britanski dvorni protokol ob koncu obiska v hotelu povabil na srečanje s kraljico, nas je postrojil pred vrati in vstopali v smo v tisto sobo, ker nas je čakala kraljica, eden po eden kot v nek posvečen prostor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth II ❤️ (@queen.elizabethalexandramary)

Vsakemu posebej  se je zahvalila na 4 oči, postavila vljudnostno vprašanjce ali dve in vsakemu podarila njeno fotografijo s podpisom. Dve, tri minute. Tega na tak način ni naredil nihče od državnikov, ki so v mojih osemnajstih letih vodenja  državnega Protokola prišli na obisk v Slovenijo."

Vir: Slovenske novice