Ksenijo Benedetti čaka nov izziv - ustanoviti želi akademijo

Ksenijo Benedetti čaka nov izziv - ustanoviti želi akademijo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Story
8. 6. 2018

Slovensko javnost je pred kratkim presenetila novica, da priljubljena Primorka Ksenija Benedetti po 18 letih zapušča odgovorno mesto šefinje Protokola RS. Benedettijeva si je zaželela novih življenjskih izzivov in se odločila sprejeti vlogo predavateljice na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer namerava ustanoviti akademijo za poslovni protokol.

Delovna Ksenija Benedetti je univerzitetna diplomirana muzikologinja in diplomantka MBA IEDC Centra Bled. Diplomirala je tudi na LSPR (London School of Public Relations) in bila julija 2000 prvič imenovana za šefinjo Protokola Republike Slovenije.

V 18 letih njene kariere se je v Republiki Sloveniji zgodilo veliko zgodovinskih dogodkov, ki jih je skupaj s sodelavci brez napak pripravila in izvedla: okoli 450 obiskov na najvišji ravni ter okoli 120 državnih proslav. Osemnajst let je s sodelavci tudi pripravljala vse druge protokolarne dogodke za visoke funkcionarje Republike Slovenije (več kot pet tisoč dogodkov). Predsednike države in vlade je spremljala na uradnih obiskih v tujini (v vseh evropskih državah, v ZDA, Peruju, Venezueli, Kolumbiji, Braziliji, na Japonskem, Kitajskem, v Savdski Arabiji, Katarju, Kuvajtu, Jordaniji, Egiptu, Izraelu, Pakistanu, Rusiji, Ukrajini, Turčiji, Kazahstanu, Armeniji, Azerbajdžanu itd.). Uspešnost njenega intenzivnega in nadvse profesionalno opravljenega dela se kaže tudi v mnogo zahvalnih pismih, od Bele hiše do španskega in britanskega dvora. V 18 letih v vlogi šefinje Protokola, kadar ji je delo dopuščalo, je izvajala tudi celodnevne delavnice Protokolarna pravila ter predavala diplomatom, politikom, gospodarstvenikom in najrazličnejšim javnim uslužbencem ter srednjemu managementu v gospodarstvu. Dve leti je kot visokošolska predavateljica tudi predavala na Visoki poslovni šoli B2.

Nov izziv: ustanoviti želi akademijo

Seveda smo se s številnimi vprašanji obrnili na šefinjo Protokola RS, ki je svojo odločitev o tem, da zapušča Protokol in sprejema nov izziv, komentirala ekskluzivno za revijo Story: "Odločitev ni bila nenadna, saj sem o tem razmišljala že leto dni. Je pa res bila nenadna novica o tem pred dnevi v studiu city. O tem, kako gledajo moji sodelavci na moj odhod, bi bilo prav, da ob kakšni priložnosti vprašate kar njih neposredno. Sama menim, da imajo mešane občutke, saj me večina razume in se veseli novih izzivov skupaj z mano, obenem pa pravijo, da me bodo pogrešali. In tudi jaz bom od vsega najbolj pogrešala prav njih in naše skupno delo ter trenutke vmes, ko smo se znali tudi nasmejati v najtežjih okoliščinah, pa kljub temu vse profesionalno izvesti. Moj mož Boris (Cavazza, op. a.) me vedno iskreno podpira in tako je tudi zdaj v teh trenutkih, ko sem se odločila zapustiti mesto šefinje. Novega šefa ali šefinjo Protokola Republike Slovenije bo postavila nova vlada. Moji novi izzivi so predvsem v izobraževanju, skupaj s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, kajti ustanavljam Akademijo za poslovni protokol, ki začne s predavanji januarja 2018. Verjamem, da bo zanimanje veliko, saj take šole v Sloveniji ni. Vpis pa bo omejen na le 23 udeležencev," je bila jasna Ksenija.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story12/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 12/2018

Story 12/2018, od 24. 05. 2018