Ksenijo Benedetti ta obleka še vedno preganja, kljub temu, da je minilo že 20 let

Ksenijo Benedetti ta obleka še vedno preganja, kljub temu, da je minilo že 20 let (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
17. 6. 2021

Nekdanja vodja protokola Ksenija Benedetti verjetno nikoli ne bo pozabila obleke, ki jo je pred 20 leti nosila ob obisku novoizvoljenega predsednika ZDA Georga W. Busha in ruskega predsednika Vladimirja Putina v Sloveniji. Njena obleka je bila še dolgo po odhodu obeh predsednikov glavna tema, še dan danes pa na intervjujih beseda nanese na tisti "slavni" kostim.

"Ker sem imela zase premalo časa, da bi hodila po trgovinah, sem svojo šiviljo prosila, naj mi sešije nov kostim v eni izmed umirjenih barv. Vprašala me je, ali je oker bukle debelejša svila v redu, in seveda sem rekla, da je oker barva v redu.

Bilo je poletje, gospe smo bile oblečene v svetlejših tonih. No, po obisku je bila barva moje obleke, ki je na soncu in v očesu kamer med vsemi temnimi moškimi oblekami žal nič kaj oker in zelo rumeno žarela (v notranjih prostorih pa ne), ena izmed najpomembnejših novic v medijih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌼 (@ksenijabenedetti)

Ne moja šivilja ne jaz nisva mislili na to, da lahko neka umirjena barva na soncu in ob drugih temnih oblačilih tako zelo zažari. Najprej mi je bilo malce hudo, potem pa sem si kmalu rekla takole: če so mediji od vsega dogodka izluščili le kot češ neprimerno barvo moje obleke, potem vem, da smo ta zgodovinski dogodek zvrstno izvedli.

Ta obleka se še danes, po dvajsetih letih, znajde med vprašanji kakšnega mojega intervjuja. No, kasneje z barvami nisem več tvegala. Tudi tisto grozno frizuro sem kmalu zamenjala (smeh)."

Vir: Slovenske novice