Kuhamo z Natašo Bešter: Za sladko in zdravo življenje

17. 3. 2019 | Vir: Lady
Deli
Nataša prisega na ekološke sestavine. (foto: OSEBNI ARHIV)
OSEBNI ARHIV

Naša "dežurna" kuharica Nataša Bešter nas je nazadnje razvajala z receptom za zdravo pico, tokrat pa nam namenja še okusen posladek s čokoladnim ekološkim pecivom brez glutena z vrtničnimi popki. 

Nataša poudarja, da z ekološkimi sestavinami resnično pripomoremo k temu, da je pecivo okusno in obenem tudi zdravo.

Sestavine:

  • 1 veliko jabolko
  • ekološka margarina Gurnamet
  • 3 domača jajčka
  • pest orehov
  • 5 žlic orehovega olja Biodo
  • 5 žlic brezglutenske moke Shar
  • polovica pecilnega praška
  • 50 dag kozje skute
  • 1 kisla smetana
  • čokoladni puding Byodo​, vaniljev strok
  • presni kakav Hrana bogov
  • stevia
  • cimet
  • vrtnični popki Sonnentor za okras

Priprava:

1 V pekač damo malo ekološke margarine in nanjo naribana jabolka. Ko pečemo in kuhamo, moramo biti pozorni tudi na posodo. Sama uporabljam emajlirano posodo slovenske znamke EMO. Tale moj pikčasti pekač je odlično odporen proti vročini in obrabi ter ne vsebuje škodljivih snovi, kar je meni zelo pomembno.

2 Torej – pekač damo v pečico na 170 stopinj. Medtem v posodi zmešamo moko, jajca (lahko posebej naredimo sneg), orehovo olje, vinski kamen in stevio. Dobro zmešamo. V drugo posodo damo skuto, smetano, čokoladni ali vaniljev puding, stevio po okusu, žlico ekološkega kakava, vaniljev strok in cimet.

3 Po 10 minutah so jabolka že lepo mehka, zato nanje vlijemo prvo zmes in nanjo še drugo. Nič hudega, če se zmešata.

4 Pečemo na 180 stopinj 40 minut. Ohladimo in narežemo na kocke, vsako okrasimo s posušeno vrtnico in orehi.

Fotografiji: osebni arhiv

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču