Daša Podržaj: Kuharska avantura

29. 4. 2009 | Vir: Govori.se
Deli

Daša Podržaj, 18-letna miss Nove in miss Hawaiian Tropic, je do nedavnega v velikem loku hodila mimo domače kuhinje.

Ker je njena mama Neva dobra kuharica, je v zadnjih mesecih Dašo začela uvajati v skrivnosti kuhinje. Daša, ki sama priznava, da se v kuhinji še vedno ne znajde najbolje, pa je posebej za nas povsem sama vseeno pripravila okusno kosilo. In to v domači kuhinji v Novi vasi v bližini Begunj. Mladi lepotički je treba priznati, da je že trud, ki ga vlaga v znanje kuhanja, zelo pomemeben, pa čeprav se ji vmes zgodi tudi kakšna nerodnost, kot boste lahko videli v posnetku.

DAŠIN RECEPT

Fileje puranovega mesa narežemo na drobne trakove, jih posolimo in dodamo začimbe po okusu. Daša svetuje poper, svežo baziliko in timijan. Na vročem olivnem olju v ponvi najprej svetlorumeno pražimo čebulo, ki ji postopno dodajamo sveže, na 2-3 milimetre narezane šampinjone in na koncu dodamo meso. Ko vse dobro premešamo, pustimo na močnem ognju, da se meso opeče, kajti več barve pomeni tudi več okusa. Dodamo na drobno sesekljan česen in petršilj. Ko voda, ki jo spustijo šampinjoni, povre, dodamo smetano za kuhanje in na koncu še žličko gorčice in sveže nastrgan muškatni orešček, pustimo še približno minuto, da nekoliko povre. Ko so rezanci ali druge testenine skuhani, jih oplaknemo s toplo vodo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja, še vroče pa položimo na z rukolo in sveže nastrganim parmezanom okrašen krožnik. Testenine prelijemo s puranom s smetanovo omako. Serviramo kot vedno na toplem krožniku.