Decembra 2012 je kuharski chef Marko Pavčnik najavil odprtje restavracije Špengl, po slabih treh letih pa se z ženo Katjo od nje poslavljata.
"Prostore v hotelu Faraon Celje, kjer je Gostilna Špengl, smo predali novemu najemniku. Med poslovanjem smo dokazali, da ni lokacije, ki se je ne bi dalo postaviti na noge, če se dela strokovno in s srcem. Načeloma je Gostilna Špengl poslovala dobro, sva pa z ženo ocenila, da je v naši prvi in osnovni restavraciji Pavus na gradu v Laškem veliko več dela in da se bova posvetila temu. Vesela sva, da nam je vsem vpletenim uspelo prenesti poslovanje gladko in brez prekinitev. Vsi zaposleni so imeli možnost nadaljevati delo pod enakimi pogoji," sta nam zaupala. "Konec koncev smo družina z dvema otrokoma, Marko bi se rad posvetil strokovni rasti in želiva se aktivno vključevati v projekte, ki naju zanimajo," je še dodala Katja.
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec