Lado Bizovičar in njegove pričeske skozi čas

Lado Bizovičar in njegove pričeske skozi čas (foto: POP TV) POP TV
Vir: Lady
14. 11. 2018

V oddaji Slovenija ima talent se je zgodilo tisto, česar ni pričakoval niti sam Lado Bizovičar. 

Sredi oddaje je ostal brez las, ostrigel ga je kar Branko Čakarmiš, česar preostali žirantki Marjetka Vovk in Ana Klašnja po njunih besedah nista niti slutili, zato je bil šok z njune strani povsem pristen. Žirant šova Slovenija ima talent Lado Bizovičar ima po novem kapo, pod katero skriva svojo novo pričesko, ki mu jo je naredil programski direktor in žirant v šovu Branko Čakarmiš. Lado in Branko imata že od prve oddaje poseben odnos, sprva si je nekaj šal na račun Branka in njegovega avtomobila privoščil Lado, v zadnji oddaji pa je novopečeni očka ’pokasiral’ vse za nazaj.

Ko so se žiranti v ljubljanski operi sproščali med enim in drugim nastopom, je do Lada pristopil Branko in ga začel masirati. Lado seveda niti malo ni slutil, kaj se mu bo zgodilo naslednji hip, ko je Branko iz žepa spretno potegnil brivnik in Ladu odstrigel velik pramen las na sredini glave. Ana in Marjetka sta bili sprva nad Brankovo potezo šokirani, nato pa sta se strinjali, da si je Lado to povsem zaslužil. Prve štiri avdicijske oddaje jo je namreč Lado pošteno zagodel Branku, ko mu je vsakič znova ‘okrasil’ avto, zdaj pa je prišel čas, da sprejme šalo tudi na svoj račun. Znano je, da je Lado izjemno občutljiv glede svoje pričesko, zato ga Brankova poteza verjetno še toliko bolj boli.

“Res sem Branku dolgo časa sral po glavi in sem vedel, da se mi bo prej ali slej maščeval. Pričakoval sem kak žebljiček na stolu, a izkazal se je za najuglednejšega maščevalca! Milo za žajfo mi je vrnil z eno samo potezo – z brivnikom. Žal mi je, da se tega nisem spomnil sam za koga – no, za Branka je prepozno, mar ne? In ne, nisem vedel, da me bo zabril. Predvsem sem bil prepričan, da sva si bot, ko sem plačal avtokleparja za popravilo avtostojala za mlaj,” je zelo travmatično izkušnjo opisal Lado, ki je dolga leta ostajal zvest daljši fantovski navihani frizuri, v zadnjih dveh letih pa jo je opazno skrajšal.

Mogoče je na spremembo vplivalo tudi mnenje priznanega frizerskega mojstra Steva Pavloviča iz Stevo frizerske hiše, ki je pred leti za revijo Nova komentiral Ladov videz. Lado je namreč visoko čelo dolgo skrival z naprej čez čelo počesanimi lasmi, vendar se je sčasoma opogumil za spremembo.

“Lado je moj znanec, njegov lik in delo sta mi blizu, tako da mi je težko spregovoriti o njegovi frizuri. Če pa se ocene lotim kot profesionalec, je najprej vidno, da ima Lado najširši del obraza nekje v višini ličnic. V tem delu so tudi njegovi lasje ob strani prevoluminozni oziroma njegovo celotno podobo glave in las naredijo preširoko, preokroglega videza, čeprav naravna oblika obraza ni okrogla. Ladu bi veliko bolj pristajali krajši lasje ob straneh, tudi malo krajši spredaj, naprej padajoči na čelo in prek oči, v slogu Johnnyja Deepa ali Simona Le Bona (Duran Duran). Druga možnost pa je sprememba, da bi si lase česal bolj nazaj, priporočam spodaj krajše lase, na vrhu glave pa daljše, v slogu Davida Beckhama,” je takrat z nasveti postregel Stevo in očitno je njegov komentar kmalu padel na plodna tla.

Vsekakor pa bo Lado potreboval kar nekaj mesecev, da mu obriti lasje znova zrastejo, do takrat pa bo menda zvest kar svojemu novemu najljubšemu modnemu dodatku – športni kapi.

Iskreno šokirana

Ker nas je zanimalo, ali je bil šok pristen ali zaigran, smo poklicali Ano Klašnja in iz prve roke izvedeli, da z Marjetko nista vedeli za Brankovo namero. “Niti sanjalo se nama ni. Skor naju je kap,” je zatrdila balerina.

Leta 2011 je Lado eksperimentiral z videozom in si privoščil še brke.

Leta 2012 je bil zvest dolgim lasem.

Leta 2015, ko si je s takratno izbranko Katarino Čas, ogledal skoke v Planici.

Leta 2015 si je pred novo sezono šova talentov omislil drastično spremembo in šel 'pod nož'.

Pri reviji Nova so si ga pred dvema letoma malce privoščili in z montažo preverili, kakšen bi bil brez las.

Le nekaj tednov pred srečanjem z Brankovim brivnikom, ko je imel še popolno pričesko.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Helena Kermelj, Sašo Radej, Pop TV