Lado Bizovičar navdušil v monokomediji Fotr

Vir: Govori.se
12. 3. 2010

V ljubljanskem SiTi Teatru BTC se je v sredo zvečer zavesa premierno dvignila za monokomedijo Fotr, v kateri je glavno vlogo odigral Lado Bizovičar pod taktirko režiserke Nataše Barbare Gračner.

Fotr pripoveduje o spremembah v življenju moškega, ko postane oče; o tegobah in razmišljanjih, pa tudi svetlih trenutkih in sreči. Okoli uro in pol trajajoča predstava je na koncu požela nekajminutni aplavz, že med samo igro pa so se v dvorani sproščale salve smeha. Pot fotra, ki jo je vživeto odigral Lado Bizovičar, je v domačih videih (ki so del predstave) kot partnerica in mati otroka duhovito dopolnila Katarina Čas, ki je bila presenečenje za večino premierne publike.

Premiera je bila – kljub slabemu vremenu – dobro obiskana, udeležili pa so se je številni znani obrazi, med katerimi je Lada prišlo pogledat veliko igralskih kolegov: Bojan Emeršič, Brane Šturbej, Miha Brajnik, Maja Končar, Vid Valič, Ula Furlan, Lucija Čirovič Fata, Jose Nzobrandora, Borut Veselko in Maša Derganc. Ob številnih obrazih iz gospodarstva in politike (France Arhar, Jože Mermal, Jadranka Dakič, Alenka Žnidaršič Kranjc) smo opazili tudi obraze z nacionalne televizije (Petar Radovič, Miša Molk) ter številne druge prepoznavne obraze s scene, kot so Aljoša Rebolj, humoristka Iča Putrih, športnik Mitja Petkovšek, vremenarka Danica Lovenjak, publicist Marko Crnkovič, režiser Igor Gajič, glasbenika Matevž Hamo Šalehar in Janez Dovč pa voditeljica Katarina Jurkovič, plesalec Aleš Gorišek, snemalec Dražen Štader ...