Lado Bizovičar: V zadnjem času me v smeh spravlja Rifle

Lado Bizovičar: V zadnjem času me  v smeh spravlja Rifle (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
8. 2. 2018

Priljubljeni slovenski televizijski voditelj in igralec Lado Bizovičar v 'duetu' s še enim igralskim mačkom Janezom Hočevarjem - Rifletom blesti v novi komediji, v kateri se oba znajdeta v onostranstvu, sama, brez telefonov, novinarjev ali bližnjih.

Predstavljate si lahko, da ob dveh komikih smeha ne manjka, o čemer smo se lahko prepričali tudi sami. Kot nam je zaupal Lado, je prav Rifle tisti, ki ga v zadnjem času največkrat spravlja v smeh.

Glede na to, da smo pred kratkim vstopili v novo leto, ne moremo mimo tega vprašanja. Po čem si boste zapomnili leto 2017?

Po pravici povedano, ne vem. To je zame še posebno težko, saj se le s težavo spomnim preteklega tedna, kaj šele meseca. Slab sem v določanju časovnih obdobij, prelomnic ... Ne vem, kdaj sem končal osnovno šolo, srednjo šolo ... V nasprotju z Rifletom, ki pozna natančno letnico, mesec in dan.

Kakšno je torej vaše dojemanje časa?

Čas dojemam bolj kot obdobja, ki sem jih preživel z določenimi ljudmi. Ali pa po krajih, v katerih živim. Tega se spominjam.

Kaj je zadnja stvar, ki vas je spravila v smeh? Kdo je glavni krivec predvsem v zadnjem času?

V zadnjem času me v smeh spravlja Rifle. Že dolgo se nisem tako nasmejal kot zdaj, ko se skupaj klativa po svetu.

Predstavljam si, da so vaše zahteve že zaradi narave poklica precej visoke?

Morda pa res!? Vprašanje. Ljudem, s katerimi se družim, to odlično uspeva. Moram priznati, da se v družbi prijateljev in najbližjih pogosto dobro nasmejim.

Kaj pa pri vas vedno vžge? Kako vas je najbolj preprosto spraviti v smeh?

Hm, morda stavek, izrečen v popolni resnosti, ki v sebi skriva kanček humorja. Ni nujno, da je izrečen sarkastično. Težko je pojasniti, pa vendar so najzabavnejše stvari izrečene z veliko resnostjo.

Čemu pa ste se radi smejali v mlajših letih?

Uh, to pa ni preprosto vprašanje. Ne spomnim se, čemu sem se smejal kot otrok. Zabavali so me mojstri, kot je bil Jacques Tati ali pa Jerry Lewis. V smeh me je spravil tudi Danny Kaye.

Vam humor ali pa nekateri triki iz tistega časa pridejo prav še danes?

Niti ne, ti komiki so bili mojstri situacijskega humorja in gumijastih obrazov. To pa vendarle ni moja odlika. Jaz imam en sam obraz, pa še ta je včasih čuden. (smeh) Mimika ni najbolj zabaven del mojega nastopa, upam!

Besedilo: Nika Arsovski // Foto: Goran Antley