Lado Leskovar: Nič ga ni bilo strah

Lado Leskovar (foto: Francisca Svažić) Francisca Svažić
Vir: Story
25. 9. 2014

Slovenski pevec Lado Leskovar se je dokončno poslovil od svojih črnih očal, ki jih je nosil skoraj 20 let.

V moderni očesni kliniki Svjetlost v Zagrebu, kjer so operirali že več kot 50 tisoč ljudi, so opravili operacijo sive mrene in za vedno odpravili dioptrijo tudi našemu pevcu. V le desetih minutah so mu omogočili življenje brez pripomočkov za gledanje v daljavo. Operacija sive mrene je namreč danes v svetu ena od najvarnejših operacij in v to je verjel tudi Lado. Prava posebnost je bila to, da so mu z najsodobnejšo opremo, s katero razpolagajo v kliniki Svjetlost, operirali kar obe očesi naenkrat. Zanimivo je dodati, da Lada pri tem ni bilo čisto nič strah:

"Zdravnik se mi je kar čudil, da se nič ne bojim. Rekel mi je celo, da sem zaradi tega eden od najboljših pacientov. Hvala bogu operacija ni boleča in v to sem popolnoma verjel. A če prideš v roke takemu strokovnjaku, sploh nimaš razloga, da bi skrbel," nam je zaupal Lado Leskovar. Operiral ga je priznani specializirani oftamolog in direktor klinike Svjetlost dr. Nikica Gabrić, nad katerim je bil navdušen tudi Lado. "Doktor je zelo prijazen. Ves čas med operacijo sva se pogovarjala, zato je še hitreje minila," je o operaciji povedal Lado.

Pevca je na operacijo in naslednji dan na pregled odpeljal njegov sin Martin. To je dobra plat operacije, da potrebuješ družbo, predvsem za vožnjo. "Vesel sem, da je z mano bil Martin. Prav tako mi je vsako uro v oko dajal kapljice, kot mi je predpisal doktor," je še dodal Lado, ki kar ni mogel skriti navdušenja po operaciji.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 39/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 39/2014

Story Story 39/2014, od 18. 09. 2014