Lana Jurčević si želi dva otroka, punčko in fanta

Lana Jurčević si želi dva otroka, punčko in fanta (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
5. 3. 2015

Lana Jurčević, poznana kot najlepša Hrvatica z angelskim glasom, je pred kratkim s svojimi hiti zabavala tudi slovensko občinstvo. Ker je za nami praznik zaljubljenih, pred vrati pa že pomlad, je z nami spregovorila o zaljubljenosti, moških, poroki in otrocih.

Story: Za nami je praznik zaljubljencev, valentinovo. Ali ste dobili kakšno posebno presenečenje?

Sem, dobila sem velik šopek s priloženo čestitko, na kateri je pisalo: “Rad izgubljam čas s teboj.”

Story: Kakšni ste, ko ste zaljubljeni?

Smešna, vesela, v tistem trenutku ne preveč pametna.

Story: Ali ste zaljubljeni?

Nisem. Težko bi bila zaljubljena, saj sem polno zasedena. Spim s prenosnim računalnikom, živim z mobilnim telefonom, potujem na nastope, nastopam, kjer se 'ljubim' s publiko, in tako naprej. Za zdaj mi je to dovolj, dokler se enostavno ne zgodi.

Story: Kakšni moški vas privlačijo?

Zanimivi karakterji in dobra energija. Morajo imeti stil, morajo biti zabavni in lepi. Joj, če nadaljujem, me ne boste ustavili do jutri.

Story: Uspešne ženske pogosto izjavljajo, da se jih moški bojijo. Se bojijo tudi vas?

Če bi moški vedeli, kako preprosto se je z menoj pogovarjati, ne bi pol ure razmišljali, kaj naj rečejo. Pravi moški nimajo takšnih problemov, začnejo pogovor in to je to. Normalno je, da samostojne, neodvisne in uspešne ženske vedo, kaj si želijo in česa ne, ter da imajo vedno rešitev zase. Ni jim treba ostati z nekom samo zato, ker nimajo drugih možnosti.

Story: Ste kdaj zaradi ljubezenske pesmi, ki ste jo peli na koncertu, zajokali?

Seveda. To se mi prav tako zgodi danes, ko je vzdušje fantastično, in tudi ko vidim oboževalce, ki me spremljajo na koncertih v različnih mestih in državah. Pred kratkim sem zajokala v Osijeku, ko sem videla, da so prevozili 700 km, da bi me videli. Seveda so bili tudi na koncertu v Ljubljani.

Story: Kako se razumete z nekdanjimi fanti?

Precej dobro. Pred kratkim sem razmišljala, da to ni ravno preprosto, in iskreno ne vem, kako mi je uspelo.

Story: Vas je kdaj poklicala nekdanja ljubezen in vas vprašala, ali pesem govori o njem?

Ne, takoj so vedeli, ali je pesem o njih.

Story: Sanjate o veliki poroki?

Niti ne. Najprej se moram zaljubiti in občutiti, da je to oseba, s katero si želim preživeti življenje. Ko se to zgodi, se lahko poročiva tudi v moji dnevni sobi.

Story: Si želite v bližnji prihodnosti postati mama?

Morda čez nekaj let. Verjamem, da se bo vse lepo uredilo.

Story: Koliko otrok?

Punčka in fantek, to bi bilo čudovito.

Story: Kaj vam pomeni prijateljstvo?

Brez prijateljev se ne da živeti. Prijatelje lahko spoznate na delovnem mestu, včasih so to družinski člani, ali pa v nenavadnih situacijah. Pomembno je, da so iskreni ter da ste drug drugemu v podporo. O tem govori tudi ena od mojih pesmi Prava ljubav: “Človek ni rojen, da bi bil sam.”

Story: Imate veliko prijateljic?

So katere še iz otroških let? Prijateljice so večinoma iz otroštva, šolskih let in s fakultete. Nimam veliko prijateljic, vendar jih je nekaj, ki jih ne bi zamenjala za nič na svetu.

Story: Kje dobite inspiracijo in voljo za delo?

Poslušam glasbo, gledam filme, potujem. Neko pesem sem napisala, ko sem bila v Afriki. Pesem je v angleščini in govori o svobodi duha, sreči in izzivih. Upam, da jo bom enkrat posnela.

Story: Kaj bi počeli, če ne bi peli?

Pisala bi pesmi, ukvarjala bi se z oblikovanjem notranjih prostorov in se ukvarjala ter preizkusila različne stvari. Vse življenje ne bi počela samo ene stvari.

Story: Pripravljate kaj novega v bližnji prihodnosti?

Trenutno pripravljamo dve pesmi in tega se zelo veselim.

Story: Se radi vračate v Slovenijo?

Na začetku kariere sem veliko nastopala v Sloveniji in zadovoljna sem, da sem se znova vrnila, ker imam rada slovensko publiko. Sem pa slišala, da se pesmi Majica in Hollywood zelo veliko predvajata pri vas, in to me veseli.

Story: Kje nastopate v prihodnje?

Zdaj sem še dva vikenda v Sloveniji, nato pa je na vrsti Zagreb.

Lana Jurčevič

Priporočamo