Lana Mahnič Jekoš: Izgovori odpadejo!

Nekdanja miss Slovenije redno skrbi za svojo kondicijo.
 (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
5. 2. 2013

Nekdanja miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš kljub predaji svojega lepotnega naslova redno skrbi za svoje telo. Bistvo, ki se ga drži, sta dobra kondicija in zdrava prehrana, ki je ključna za uspehe na vseh področjih.

Lana ima to prednost, da so jo starši že od malih nog spodbujali k aktivnemu preživljanju prostega časa. "Tako sem trenirala že vse od ritmične gimnastike, latinskoameriških plesov, džezbaleta, tenisa in jahanja do smučanja ... Tako sem se navadila, da se vedno ukvarjam s kakšno športno dejavnostjo. To me je spodbudilo k zdravemu načinu življenja," pove lepotica.

"Že od nekdaj rada skrbim za svoje zdravje in postavo, vendar sem s težkimi koraki hodila v fitnes. Se mi zdi, da se s temi prvimi koraki na začetku spoprijememo vsi. Vendar enkrat, ko najdeš pravi ambient in pravega trenerja, je ta naloga oziroma skrb do zdravega življenja in lepe postave veliko lažja."

Pravi pogoji
Lana meni, da je veliko odvisno od pravega pristopa, načina in ambienta, v katerem treniraš. "To vse so ključni dejavniki, ki vplivajo na to, kolikokrat se boš pojavil v fitnesu. Ne glede na to, koliko časa imaš dejansko na voljo za rekreacijo. Stvar je podobna kot v šoli, kjer je veliko odvisno od učiteljev, kako jo bodo otroci doživljali.

Še posebej v današnjem, hitrem načinu življenja imamo vse manj časa zase in vse več imamo izgovorov, da ni časa za rekreacijo. Kopiči se nam čedalje več dela, na svojih ramenih nosimo čedalje večje odgovornosti in pričakovano, tako da svojo energijo ter čas porazdelimo na vse konce in smo na koncu že povsem izčrpani in nemotivirani za šport. Zaradi tega se mi zdi še bolj pomembno, da si na tem svetu poiščeš kakšen kotiček, kjer se lahko vsaj malo posvetiš sebi in svojemu zdravju. Na srečo sem ga jaz našla v Grosuplju, blizu doma, kjer imam vse na enem mestu. V novem fitnes centru Optimum se zares lahko sprostim, pozabim na svoje probleme in naredim nekaj zase. Fitnes center je zame res pravi raj, saj se tam lahko posvetim treningu in se sprostim v njihovi savni in ob raznovrstnih masažah," še doda Lana.

Strokovna vadba
Da pa lepotica ne vadi po naključju, poskrbi njen osebni trener Kristian. "Vsekakor je priporočljivo, da imaš ob sebi strokovno vodstvo, ki te usmerja in vodi pri doseganju ciljev. Udeležujem pa se tudi vodenih vadb, kot so bootcamp, flexibar, pilates itd. Kristian mi je tudi predstavil najnovejše revolucionarne vadbe s pripomočkoma flexibar in xco, saj sta oba novost pri vajah za oblikovanje telesa. Priznam, da nikoli prej nisem verjela, da je vadba z osebnim trenerjem tako učinkovita, vendar sem se v fitnes centru Optimum o tem prepričala. Pozitivno sem presenečena, ko vidim rezultate. Mišice so čvrste, telo se je preoblikovalo in moja postava je lepša," prizna.

Priporočamo