Za nekdanjo miss Slovenije Lano Mahnič Jekoš je bilo letošnje poletje prav posebno, saj se je v Veroni poročila s partnerjem Tomažem.
Lana je bila čudovita nevesta v lepi obleki, za katero je poskrbela modna oblikovalka Maja Ferme, in le redki izbranci so vedeli, da pod obleko skriva bodoči naraščaj. Lana se pripravlja na materinstvo in na prihod dojenčka, ki jo bo osrečil decembra.
Lana, čestitke za poroko. Kako dojemate to, da ste poročena gospa?
Čudovit občutek je, ko si prepričan, da si našel osebo, s katero boš ostal skupaj do konca življenja, in dvomov ni več. Nepopisno lepo pa je to, ko partner misli enako.
Poroka in slavje sta potekala v Veroni. Kako to, da sta za kraj poroke izbrala Italijo?
Želela sva prirediti nepozaben dogodek, ne samo poroko. S tem namenom sva iskala lokacijo, ki bi lahko pričarala ta veličasten dogodek v pristnem vzdušju z najinimi sorodniki in prijatelji. Ta koncept sva našla v Italiji v prekrasnih vilah, ki so na voljo za tovrstne dogodke. Tako sva prišla do najine vile v Veroni.
Kako sta izbrala vilo in kakšna je bila vajina poroka?
Ko sva vilo zagledala, sva oba osupnila ob pogledu na to čudovito palačo in takoj sva vedela, da je to to. Pri izbiri so nama bili seveda pomembni lokacija (da je bilo dovolj blizu Sloveniji), videz vile in okolice ter možnost organizacije celotne poroke v njej – od sprejema gostov, poročne ceremonije, večerje, druženja do končne zabave. Začelo se je pozno popoldne s sprejemom gostov ob živi klasični glasbi na vrtu, kjer so stregli italijanske delikatese ob penini in mešali koktajle. Po sprejemu so se gostje zbrali v najbolj reprezentativnem prostoru vile, v celoti poslikanem s freskami, kjer je potekala poročna ceremonija. Do tja je naju z očetom, po peščenem dvorišču, pripeljal voznik. Po poročnem obredu je potekalo sproščeno druženje na vrtu, ki ga je poživel DJ ob spremljavi saksofonista. Sledili sta slavnostna večerja, ki so jo pripravili italijanski kuharski mojstri, in poročna torta, katere uživanje je pospremil veličastni ognjemet. Po večerji je bila zabava do zgodnjih jutranjih ur, ki so jo popestrile trebušne plesalke.
Sta po poroki izkoristila čas in odšla na poročno potovanje?
Za poročno potovanje sva si izbrala lokacijo, ki bi nama omogočala sprostitev in uživanje in ne bi bila predaleč. Oba sva bila namreč časovno omejena s službenimi obveznostmi. Odločitev je bila sprejeta tako rekoč čez noč, naslednji dan po poroki sva že bila na Ibizi, kjer sva uživala v prekrasnem butičnem hotelčku zunaj središča prestolnice.
Kako gledata na poroko kot zakonsko skupnost?
Poroka je bila za naju dogodek, na katerem sva drug drugemu dokazala, da želiva ostati skupaj v slabem in v dobrem.
Vaša poročna obleka je plod čudovitih idej modne oblikovalke Maje Ferme. Kakšen slog ste iskali pri izbiri obleke?
Želela sem, da bi se poročna obleka prilagajala meni in moji osebnosti, in ne nasprotno, da bi se jaz prilagajala njej. Tako izposoja obleke ni prišla v poštev, saj se med 'obešenimi' oblekami nisem videla. Predvsem sem si želela poročno obleko, v kateri bom kot zvezda in v kateri se bom odlično počutila ves poročni dan in noč. In prav ta občutek je Maji uspelo ujeti. Brez skrbi sem ji prepustila izdelavo obleke, saj me je že ob prvem obisku s skiciranjem mojih želja v svojo beležko in z izbiro blaga povsem prepričala. Majin način dela mi je všeč, saj so njene kreacije resnično vrhunske, narejene iz unikatnega materiala in vedno elegantne in edinstvene. Všeč mi je tudi to, da se zna prilagoditi željam stranke, ne vsiljuje svojih idej, da pa svoje profesionalno in zaupanja vredno mnenje. Nikoli ne odstopa od svojega načina dela, kar jo tudi zaznamuje, in to je vrlina.
Se spomnite kakšnega posebnega dogodka s poroke?
Celotna poroka je bila nekaj posebnega in meni prelepa, tako da bi težko izbrala en sam dogodek. Vse od tega, da so igrali živo glasbo iz filmov Boter, Casablanca, Doktor Živago (ki so eni izmed mojih priljubljenih klasičnih filmov), do tega, da so goste presenetile trebušne plesalke ali pa da se je med rezanjem v torte sprožil čudovit ognjemet ... Morda še najbolj nepričakovana posebnost je bila, da sva po vseh delikatesah, obilni 'slow food' večerji, polnočni rustikalni pici na koncu poroke pristala v McDonald'su. Zaradi pozitivne treme in adrenalina čez dan ni bilo ne časa ne apetita, ki se je očitno vrnil šele po dogodku.
Lana, dovolite mi, da vam čestitam. Decembra vaju bo razveselil tudi naraščaj. Kako doživljate nosečnost in kako se počutite?
Nosečnost je zame res izjemno zanimivo obdobje, saj vsak dan prinese drugačne izzive. Ko se zbudim, nikoli ne vem, kaj vse me bo tisti dan dočakalo. Prve tri mesece je bilo precej naporno, saj sem imela precejšnje težave s slabostjo in sem večkrat preživela več časa za školjko kot za pisarniško mizo. Drugo trimesečje sem bila polna energije in veselja, zdaj, ko se bližam tretjemu trimesečju, pa spim kot polh. Tako da – danes se počutim super, kako bo jutri, pa ostaja neznanka. (smeh)
Kako pa se spoprijemate s tem, da boste kmalu postali mamica?
Ta občutek je čudovit, čeprav se še ne zavedam, kaj vse me čaka. V tem obdobju dozorevaš kot ženska, da bi lahko postala najboljša mama. Najin otrok se razvija v objemu dveh ljubečih oseb in najina sreča je s tem vsak dan večja.
Kar nekaj znanih nosečnic bo letos rodilo. Kako se pripravljate na prihod dojenčka?
Res je, skoraj bi lahko ustvarile klub znanih nosečnic. Rojstvo najine deklice že težko in z velikim veseljem ter srečo pričakujemo, saj bo to prvi vnuk mojim in njegovim staršem. Resnih priprav še nimam, prihaja pa čas, ko bo treba pripraviti otroško sobico, se še dodatno izobraziti glede prihajajočega obdobja in nakupiti vse male, a nujne pripomočke za našo princesko!
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču