Lara Goršek Kos (Kmetija) se je za vedno poslovila od svojega Arčija

Lara Goršek Kos (Kmetija) se je za vedno poslovila od svojega Arčija (foto: Facebook) Facebook
1. 11. 2018

Gledalci letošnje Kmetije so lahko Arčija spoznali po tem, ko je Lara skupaj s preostalimi sotekmovalci, ki so na začetku letošnje sezone Kmetija živeli v gozdu, prišla na Kmetijo. Takrat je namreč Lara ponosno prijahala na Kmetijo, ravno na svojem ljubljenem Arčiju.

Kasneje je splet nesrečnih okoliščin privedel do tega, da se je Arči močno poškodoval z vrvjo. Sledil je šok! Lara je takrat očitala Luku, da ni ustrezno poskrbel za njenega konja s tem, ko ga ni privezal, kot mu je to predhodno naročila. Med Laro in Lukom se je takrat ravno zaradi tega vnel tudi srdit prepir. Takratna poškodba Arčija je bila tako huda, da so ga morali odpeljati in rano ustrezno oskrbeti. Po poškodbi in oskrbi rane v veterinarski ambulanti, se je Arči sicer vrnil na Kmetijo, a za jahanje naj ne bi bil sposoben vsaj 6 mesecev.

V torek zvečer se je stanje Arčiju zaradi kolike tako poslabšalo, da ga je bilo potrebno prepeljati na Kliniko za živali v Ljubljano. Sedanji zapleti, ki so nastali, niso nujno posledica poškodbe, ki jo je Arči dobil za časa bivanja na Kmetiji, a vseeno obstaja tudi ta možnost.

A letošnji 1. november bo za Lar0 zagotovo med najbolj žalostnimi, saj se je za vedno poslovila od svojega Arčija. Na svojem facebook profilu je zapisala: »Bajsk moj, upam, da uživaš na zelenih pašnikih tam čez mavrico. Hvala ti za vse kar sva preživela v času, ki nama je bil namenjen.«

Aleš-Rod   

Foto: Lara Goršek Kos (Facebook)