Lara Goršek Kos spregovorila o zadnjih trenutkih njenega ljubljenca Arčija

Lara Goršek Kos spregovorila o zadnjih trenutkih njenega ljubljenca Arčija (foto: POP TV) POP TV
7. 11. 2018

Lari v zadnjem času okoliščine res niso naklonjene. Na Kmetiji je trpela za omotico, zaradi česar so jo iz šova odpeljali k zdravniku. Njen konj Arči si je na Kmetiji poškodoval nogo, zaradi česar so ga morali odpeljati k veterinarju.

Po Arčijevi vrnitvi v šov se je morala Lara pomeriti v dvoboju, v katerem je bila žal neuspešna, zato sta morala Kmetijo skupaj z Arčijem tudi zapustiti. Pred časom je njen Arči zaradi zdravstvenih zapletov tudi preminil. Lara nam je prijazno povedala, kaj se je v zadnjih trenutkih dogajalo z njenim Arčijem.

Arči

»V Arčijevem primeru se je grdo zasukalo debelo črevo. Zato so v črevesju začeli zastajati plini in blato, zaradi česar je črevo začelo gniti oziroma propadati. Posledično so se bakterije od zastanega blata in tudi od samega vnetja začele hitro širiti po telesu in telo enostavno ni več zmoglo prenesti vsega skupaj. Belih krvnih telesc, s katerimi bi se telo zoperstavilo proti okužbi, skorajda ni imel več. Odpovedovati so začele tudi ledvice in na koncu tudi odpovedale. Kot posledica je bil močno oslabljen kardiovaskularni sistem. Dobil je šum na srcu, na eni izmed zaklopk, ki pumpajo kri v pljuča, zaradi česar je bil slabši tudi dotok kisika v telesu. Dobil je preko 50 litrov infuzij, različna zdravila, stalno je bil nekdo ob njem, ampak fant žal ni »zborbal«. Ni zmogel.

Počakal je, da sem zvečer še prišla na kliniko in zdelo se je, kot bi se poslavljal, ko je glavo naslonil name..Takoj ko sem se pripeljala domov, sem dobila klic, da se je ulegel in za vedno zaspal. Ni zmogel. Naredili smo vse, kar smo lahko.«

Izguba vsakega ljubljenčka je boleča in razumljivo je, da izguba Arčija za Laro predstavlja velik udarec. Povedala nam je še, da potrebuje sedaj nekaj časa zase in upa, da jo razumemo. Seveda jo razumemo in ji ob tem želimo, da bi se zanjo sedaj stvari začele odvijati v prijetnejši, pozitivnejši luči.

Aleš-Rod Foto: Lara Goršek Kos (osebni arhiv)