Lara Komar: “Večkrat razmišljam, da bi imela tretjega otroka”

Lara Komar: “Večkrat razmišljam, da bi imela tretjega otroka” (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Story
12. 10. 2018

Igralka Lara Komar, ki jo lahko spremljamo v seriji Reka ljubezni, je te dni v ospredju predvsem zaradi vnovične 'nosečnosti'. 

Dvakratna mamica je v vlogi Irene tako znova podoživela čudovite občutke materinstva.

Story: Lara, te dni je odmevna predvsem novica o vaši 'nosečnosti'. Koliko vprašanj ste zadnje dni dobili zaradi tega?

Včasih se mi zdi, da je serija Reka ljubezni tako avtentična, da jo pogosto prepletemo kar z resničnimi življenji. Občutek imam, da smo jo ustvarjalci skozi tri sezone z dogodki in doživljanji povsem približali gledalkam in gledalcem. Na zaslonu spremljamo občutke, odnose, situacije, zaplete, ki jih vsi večkrat doživljamo med svojim življenjskim popotovanjem. Zato si lahko predstavljate, da teh vprašanj ni bilo tako zelo malo. (smeh)

Story: Vaš televizijski lik Irena in Rok sta v veselem pričakovanju. Koliko občutkov in spominov je to med snemanjem prineslo znova na dan?

Čeprav so me vsako jutro stisnili v kar dva težka silikonska trebuha in kljub poletni vročini, ki ni bila v pomoč, sem takoj, ko sem pobožala trebušček, zaplavala z mislimi in spet začutila vse lepo, kar sem doživela med obema nosečnostma ... Res prijetno mi je bilo obujati spomine in ne skrivam, da sem večkrat pomislila na to, da bi bilo mogoče lepo to spet doživeti, s pravim trebuhom! Ki ga je brez dvoma lažje nositi! (smeh)Story: Odraščali ste v veliki družini. Katere prednosti so, če otrok odrašča obdan z brati in sestrami?

V številni družini nikoli nimaš vsega zase. Naučiš se deliti, naučiš se dajati. Naučiš se sodelovanja, včasih odrekanja, naučiš se potrpljenja in sprejemanja. V številčni družini nisi edini, ampak si nepogrešljiv del nečesa večjega. V številčni družini nisi nikoli sam.

Story: Danes so sicer družine manjše kot nekoč, ko je bilo v njih po pet ali več bratov in sester. Kaj menite o tem?

Res je. Spremembe so edina stalnica na naših življenjskih potovanjih. Duh časa, v katerem so bivali naši stari starši in v katerem bivamo sami, se je na podlagi sodobnega tempa, življenjskega stila in družbenih pričakovanj nekoliko predrugačil. Ko imaš enkrat družino, sprejmeš to, da si odgovoren še za koga drugega kot samo zase. To je super občutek. Sama sem ga obakrat sprejela z odprtimi rokami, polnim košem doživetij in verjetno, če bi se zgodilo, bi ga še. (smeh)

Story: Imate sinova Artura in Joakima. Ste si kdaj želeli, da bi imeli še več otrok?

Večkrat razmišljam, da bi imela še tretjega, mogoče punčko. Čeprav čutim, da sem usojena fantkom. (smeh) In Irena je kriva, da še pogosteje pomislim na to. Še v seriji mi niso namenili deklice. (smeh) Ne vem, mislim, da se ne bom racionalno odločala, pustila bom, da me tudi tokrat življenje preseneti.

Story: Kaj pa onadva, si ne želita sestrice?

Ja, ja, in mamici večkrat nadeneta povšter pod majčko!Story: Nekje sem zasledila, da ste dejali, da je zelo lepo obujati spomnine na nosečniški trebušček in da bi znova in znova rodili. Kaj vam je bilo najlepše?

Vsak trenutek je bil zame magičen. Občutek, da v sebi nosiš življenje, ki si ga ustvaril iz ljubezni, je nekaj neopisnega. Še vedno se čudim moči, ki jo kot ženska začutiš, nadnaravni sili, ki te spremlja med porodom, ko skupaj z otrokom potuješ v nov svet! Ja! Še stokrat bi bila noseča in stokrat bi rodila!

Story: Veliko mater se po rojstvu spoprijema predvsem z novo situacijo. Kako ste vi spoznavali nosečniške hormonske spremembe, poporodne depresije ...

Čeprav sem navdušena nad vsem, kar se mi je zgodilo, moram seveda povedati, da pot nove mamice ni samo rožnata. Si utrujena! Hormoni te zmešajo, dvomi te včasih prav zmajejo. Kolikokrat sem poklicala svojo mami samo zato, da sem se malo pojokcala in se pocrkljala. Ja, saj mamica je pač mamica, za vedno!

Story: Danes sta sinova že večja. Kako doživljate materinsko vlogo in kaj vam pomeni?

Večkrat sem rekla, da je to najtežja vloga, kar sem jih kdaj imela. Vsak dan se naučiš nekaj novega, skupaj z otroki rasteš in ustvarjaš odnos, ki te napolnjuje z zadovoljstvom in srečo. Meni je res lepo. Tudi zato, ker mi ni nikoli dolgčas.

Story: Kaj lahko pričakujemo gledalci na malih zaslonih v Reki ljubezni v jesenskem času?

Klasičen odgovor. Pustimo se presenetiti!

Story: Kako pa boste preživeli jesen in kakšen letni čas je to za vas?

Po živahnem, iskrivem poletju vsako leto komaj čakam, da se pozibam v melanholični jesenski atmosferi. Jesen je po mojem najbolj romantičen letni čas! In komaj čakam kostanje in kakije! Poleg tega jeseni praznujem rojstni dan.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Ksaver Šinkar, Matjaž Očko, Aleksandra Saša Prelesnik

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 21/2018

Story 21/2018, od 27. 09. 2018