Lara Koren: “Takoj sem vedela, da je to to!”

Lara Koren: “Takoj sem vedela, da je to to!” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
12. 6. 2015

"Z Blažem se trudiva, da bi vsaj skupni čas preživela čim bolj kvalitetno, ne samo da sva fizično drug ob drugem, ampak da čim bolj aktivno nadoknadiva vse tiste dneve, ko sva vsak na svojem koncu sveta," nam je zaupala aktualna miss Gaming Lara Koren o svoji ljubezni, tenisaču Blažu Kavčiču.

Lara pa se tudi že pripravlja na veliko mednarodno tekmovanje, ki bo potekalo v Limi. Lepotica je nenehno na poti in ob vsem delu, ki ga ima, najde čas še za zavržene hišne ljubljenčke. Lara se namreč zelo zavzema za zavržene in mučene živali. Prav v ta namen pomaga soorganizirati dogodek Nori na kosmatince, ki bo 7. junija v Mostecu.

Story: Kaj vas trenutno čaka v okviru izbora Miss Gaming?

V sklopu projekta Miss Gaming se 8. junija odpravljam v Peru, natančneje v Limo, kjer bom zastopala našo državo na mednarodnem tekmovanju za naziv miss Gaming International. Potovanja se že zelo veselim, saj bom znova videla dekleta iz drugih držav, s katerimi sem se ob svojem zadnjem obisku Mehike zelo spoprijateljila, ter spoznala na novo izbrane predstavnice. V Peru se odpravljam prvič, tako da je to še dodaten plus, saj zelo rada potujem in odkrivam neznane kotičke sveta. Trenutno se mi ne uspe prav aktivno ukvarjati s pripravami, saj sva z Blažem ravno odpotovala v Pariz na Roland Garros, pa tudi veliko delam in se ukvarjam z zavodom za pomoč živalim v stiski.

Story: V zadnjem času tudi veliko potujete in skoraj vsak mesec ste v kakšnem drugem mestu. Kam odhajate v kratkem in zakaj?

Trenutno sem v Parizu, kjer bom spremljala Blaža na enem izmed večjih teniških dogodkov, Roland Garrosu, hkrati pa to priložnost izkoristila za oddih in pohajkovanje po svojem najljubšem mestu na svetu, in to z njegovimi starši. Nato pridem domov, da uredim zadeve v službi in izvedemo dogodek Nori na kosmatince. Že naslednji dan pa grem v Peru na svetovni izbor za miss Gaming International, ki bo letos prvič v Limi. Po tem sledi nekaj dni doma, konec junija pa se spet pridružim Blažu, tokrat v Londonu, kjer bo igral na turnirju, ki mi je najbolj pri srcu, Wimbledonu. Tja potujem z Blaževim najboljšim prijateljem, ki je bil super družba že na Davis Cupu, in vsekakor bom izlet izkoristila za raziskovanje Londona, ki me vedno znova navduši, in obisk prijateljic, ki tam živijo. Med drugim Maje Malnar, s katero se nisva videli že od skupnega potovanja v Mehiko. Pa tudi poletje bo pestro, trenutno imam načrte vse od Umaga pa do New Yorka, je pa veliko odvisno od obveznosti v službi, kjer so sicer tako prijazni, da me pogrešijo kakšen dan več, kot je to v navadi.

Story: Spremljate tudi partnerja, zagotovo enega od naših najboljših teniških asov Blaža Kavčiča. Kako vama uspeva zveza na daljavo?

Z Blažem se trudiva, da bi vsaj skupni čas preživela čim bolj kvalitetno, ne samo da sva fizično drug ob drugem, ampak da čim bolj aktivno nadomestiva vse tiste dneve, ko sva vsak na svojem koncu sveta. Verjamem, da vse preveč ljudi prebiva s partnerjem, dejansko pa živijo drug mimo drugega, in ravno zato, ker ceniva vsak trenutek, ga verjetno izkoristiva bolj kot večina. Ne obstaja kraj na svetu, kjer bi se raje zbudila kot v najini postelji, na kateri kraljujeta še maček in pes, občasno pa tudi kakšen začasnik, potem pa se odpravila na najin tradicionalni zajtrk v mesto. Čim več časa poskušava preživeti z najinimi živalmi, saj je psička Tia neizmerno nesrečna, ko naju ni. Recimo, ko opazi, da Blaž pakira, se stisne v njegovo teniško torbo in vsakokrat upa, da jo vzame s sabo. Sicer veliko potujem z njim, kadar pa to ni možno, sva ves čas na zvezi s pomočjo moderne komunikacije, npr. prek Whatsappa ali Skypa. Mislim, da nikoli ne bo prišel dan, da ga ne bom pogrešala, ko bo od zdoma, a je zaradi skupnih trenutkov, ko se vrne, vredno čakati.

Story: Kako sta se z Blažem spoznala in kako je preskočila prva iskrica?

Zgodba je v bistvu zelo neobičajna, saj sva se spoznala kar pri njem v dnevni sobi. Med okrevanjem po poškodbi je k sebi povabil nekaj prijateljev, kamor sem, čisto po naključju, zašla tudi jaz na povabilo skupne prijateljice. Kmalu sem se morala posloviti, nato pa sva se spet po naključju srečala naslednji dan v mestu. Hitro sva ugotovila, da naslednji dan odhajam na bosansko smetišče na novo misijo hranjenja ter oskrbe živali, in na moje veliko presenečenje se je ponudil, da se mi pridruži. Glede na to, da do tedaj pri fantih nisem naletela na podoben odziv, sploh pa ne na željo, da se podajo na teren in dejansko zavihajo rokave, se mi je zdelo to kot krasen preizkus. (smeh) In prestal ga je z odliko. Nazaj sva pripeljala dve majhni kepici, jima nato s skupnimi močmi poiskala dom in v trenutku, ko sem videla, kako ravna s tistimi trpinčenimi, sestradanimi živalmi sredi gore smeti, sem vedela, da je to to.

Story: Blaž se nikoli ni izpostavljal medijem. Pri vas pa je ravno nasprotno. Vi kot miss svoje poslanstvo živite tudi prek medijev. Kako se tukaj najdeta?

Poskušava držati neko ravnovesje med izpostavljanjem in najino zasebnostjo, saj so v določenih pogledih mediji za moje delo nujno potrebni. Blaž to razume in me podpira, sicer pa je on bolj zadržan, zato je treba sklepati kompromise. Ko se v zvezi naučiš tega, si po mojem mnenju prihraniš veliko po nepotrebnem zapravljenih živcev.

Story: Lara, ob vseh obveznostih, ki jih imate kot miss Gaming Slovenija, se tudi aktivno borite za živali. Trenutno pripravljate že omenjeni dogodek Nori na kosmatince. Nam zaupate kaj več?

Dogodek bo že tradicionalno potekal pod okriljem Animal Angels v Mostecu, kjer se bomo zbrali ljubitelji živali in se bodo predstavili različna društva, trgovine, psi … Letos naš zavod Pit sodeluje prvič, poskušali bomo predstaviti pasme, ki jih pri nas štejejo za nevarne, v malo bolj realni luči, kot to senzacionalistično napihujejo mediji, in ozaveščati glede odgovornega skrbništva hišnih ljubljenčkov. Ljudje se bodo lahko seznanili s psi na t. i. Kiss-a-Bull stojnici, kjer se obiskovalci fotografirajo s psi in dobijo tudi kakšen moker poljubček, spoznali kužke, ki iščejo dom, izvedeli kaj več o pasji prehrani in zavarovanju, sodelovali v srečelovu ter s tem donirali za nikogaršnje kosmatince … Vsekakor bo dogodek zelo zanimiv in dogajanje zelo pestro, zato vabim vse ljubitelje kosmatincev, da se nam pridružijo in pokažejo, da jim ni vseeno.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story23/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 23/2015

Story 23/2015, od 04. 06. 2015