Voditeljica Lara Pirc: Polna turističnega znanja

24. 4. 2017 | Vir: Lea
Deli
Voditeljica Lara Pirc: Polna turističnega znanja (foto: Alpe)
Alpe

Primorska družabna voditeljica Lara Pirc, ki jo imajo številna obalna podjetja za svojo, saj jih vedno znova preseneti s profesionalnim voditeljskim pristopom, je ob vseh obveznostih prava mravljica v Turistično informacijskem centru (TIC) v Izoli, kjer v vlogi vodje uspešno krmari v vodah turizma.

Laro smo obiskali v Izoli in jo povprašali, kako usklajuje turistično delo z vodenjem prireditev. "Usklajevanje vodenj družabnih dogodkov z mojim delom v turizmu je včasih kar naporno. Kot ženska ne maram biti polovičarka, ampak se želim na svojih delovnih področjih izkazati z rezultati. Če delaš tisto, kar delaš, s srcem, je lažje. Srečo imam, ker me direktor Dean Kocjančič podpira, in ko potrebujem prost dan, ga tudi dobim. Sicer pa vedno naredim tako, da delo na TIC ne trpi," razkrije Lara.

Dodala je še: "Delo z ljudmi me je vedno veselilo, zato uživam na svojem delovnem mestu. Je pa bolj pestro in zahtevno, kot si marsikdo misli. Imeti moraš veliko znanja in tudi govornih sposobnosti. Včasih moraš nastopiti tudi kot psihoterapevt." (smeh)

Lara odlično govori kar nekaj tujih jezikov, zato nismo mogli, ne da bi jo vprašali, kako se znajde pri delu z našimi in tujimi turisti. "Naši in tuji obiskovalci vse bolj povprašujejo po aktivnemu preživljanju počitnic v Izoli. Zato jih zanimajo kolesarske in pešpoti, dogajanje v mestu in okolici, zanima jih, kje so dobre restavracije, plaže, izleti z ladjami. Velika večina jih reče, da jim je Izola všeč, ker ima dušo. Všeč jim je pristnost kraja. Smo edini s podvodnim arheološkim parkom. Med plavanjem lahko opazuješ Alpe. Vsaka stavba v Izoli pripoveduje svojo zgodbo. Sicer pa so ljudje navdušeni nad kulinariko, žlahtno kapljico in olivnim oljem."

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk