Lara Pirc s tatujem ostaja povezana s prijateljicama

Lara Pirc s tatujem ostaja povezana s prijateljicama (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
6. 2. 2018

Primorska družabna voditeljica Lara Pirc si je na začetku letošnjega leta izpolnila še eno skrito željo, o kateri je kar dolgo razmišljala. Simpatična Primorka si je zaželela, da bi imela svoj prvi tatu, ki bi nekaj pomenil.

Tako si je v pogovoru s prijateljicama zaželela, da bi si vse tri nekaj naredile, nekaj, kar jih bo povezovalo za vse življenje. "Že zelo dolgo sem si želela tatu. Prijateljica Isabel jih ima sicer že več, z Jasmino pa nisva imeli še nobenega. Glede na to, da smo dobre prijateljice, smo si skupaj zaželele prav posebno tetovažo, ki simbolizira iskreno prijateljstvo. Odpravile smo se na Markovec pri Kopru k mojstrici tatujev Mojci Pečar v njen studio Jeti's wife in vse tri uživale ob nastajanju posebnega znaka na naših telesih, ki nas je še dodatno povezal," razkrije Lara in doda nekaj besed o samem pomenu tatuja, ki ga s prijateljicama nosijo na različnih koncih telesa.

"Triquerta ali trojica simbolizira preplet trojnosti – trojna luna, ki v svojem gibanju simbolizira rojstvo, smrt in ponovno rojstvo. Ta tatu je preplet dveh keltskih simbolov, ki simbolizirata (v novejših interpretacijah a-la wicca) moč ženske. Oba sta si v pomenu zelo podobna, po moje se lepo dopolnjujeta in pomagata pri iskanju ravnotežja med umom, duhom in telesom."

Besedilo:Alojz Petrovčič // Foto: osebni arhiv