Lastnica trgovine Promak Marka Karpan je pripravila poseben aranžma za Melanio

“Dobili smo informacijo, da je bil paket predan v prave roke.” (foto: Profimedia, Primož Predalič) Profimedia, Primož Predalič
Vir: Story
16. 12. 2016

Na ljubljanskem Viču se prav v teh dneh rojeva nova praznična pravljica. V trgovini Promak namreč že vse diši po veselem decembru in lučkah, a trgovina poleg zimske pravljice skriva še eno. Gospa Marka Karpan je ob izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika Združenih držav Amerike bodoči prvi dami Melanii namreč poslala ročno izdelan cvetlični aranžma, ki zdaj pri strankah žanje že obilico pozornosti. Iz Slovenije, z ljubeznijo.

Marka je aranžma prek luže poslala isti dan, ko je bil Trump izvoljen.

"Melanii sem naredila aranžma iz belih svilenih vrtnic, ki so imele zaradi bleščic že malce novoletnega pridiha. Zraven so bile bele svetlikajoče se krogle, zasnežene lesene veje in zasnežena smreka. Vse je bilo svileno, ker če bi bilo sveže, ne bi mogli aranžmaja poslati prek carine, saj je podvrženo fitopatološkim pregledom. Aranžma je bil postavljen na lep krožnik s premerom 60 centimetrov in zložen v zanimivo kompozicijo. Aranžma smo spravili v posebno škatlo, ovito z lepim papirjem in zlatimi trakovi," nam je posebno čestitko za bodočo prvo damo Melanio opisala Marka in dodala, da je paket v ZDA prispel že naslednji dan.

"Paketku smo dodali tudi čestitko, v kateri smo napisali, da ji z možem čestitamo za ta uspeh. Da smo veseli, da čestitamo rojakinji in da ji želimo, da si tudi v prihodnje prizadeva za mir na svetu in da povezuje vzhod in zahod," se je napisanih besed spomnila Marka, ki sicer odgovora Trumpovih še ni prejela. "Dobili smo informacijo, da je bil paket predan v prave roke. Lepo bi bilo sicer prejeti odgovor, vendar se zavedamo, da imajo zdaj veliko dela, in ga v resnici ne pričakujemo. Smo pa paket poslali isti dan, ko je bil Trump izvoljen, saj menimo, da je to lepa gesta," je povedala gospa Marka in obenem priznala, da je zanimanje njihovih strank za omenjeni aranžma čedalje večje.

"Veliko ljudi povpraša po tem in takšen aranžma lahko tudi kupijo. Materiale imamo, strankam povemo, kaj je bilo v tem aranžmaju, izdelajo se lahko tudi manjše različice, saj so vsi presenečeni, kako velik je v resnici 'Melanijin aranžma'," je še pojasnila ustvarjalka, ki se v svoji trgovini že pripravlja na najbolj pester mesec v letu.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Profimedia, Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story50/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 50/2016

Story 50/2016, od 08. 12. 2016