Laura Škvorc: Srce ji je ukradel mačkon

Misica se pripravlja na božični čas, ko ji bo družbo delal 
tudi Charlie.
 (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
3. 1. 2016

Aktualna miss Earth Slovenije Laura Škvorc nam je predstavila ljubljenčka Charlieja, ki ga je dobila za darilo ob svoji polnoletnosti.

Laura obožuje trenutke, ki jih preživi skupaj s Charliejem.
Skupaj sta nadvse prikupna.
Muc živi pravo kraljevsko življenje.
Mali črni muc je ukradel srce lepotičke.

Simpatična miss Earth Slovenije Laura Škvorc je velika ljubiteljica živali, med drugim pa tudi zaprisežena vegetarijanka. Za to se je odločila povsem spontano, saj je nezavedno začela zmanjševati količino mesa v obrokih, pred tremi leti pa je meso povsem črtala z jedilnika. Laura je bila kot otrok velika oboževalka psov, vendar pa je v mladosti doživela slabo izkušnjo s kosmatinci, saj sta jo dva napadla. Kljub temu ima kužke še vedno rada, vendar je strah ostal, sama pa je zato postala ponosna lastnica mucka.

Že pri babici je veliko pozornost posvečala muckom in jih negovala ter crkljala, zato je tudi danes zelo ponosna in skrbna lastnica male črne kepice. Družbo miss Earth že od njenega 18. rojstnega dne dela simpatični mucek Charlie. Sprva se mami s tem ni strinjala, nam je zaupala misica, saj živi v bloku, po njenem mnenju pa mucki potrebujejo dovolj prostora za gibanje in raziskovanje. Vendar je bila želja premočna, zato jo je za rojstni dan presenetil mešanček s perzijsko mucko, črni dolgodlaki muc. Charlie je zelo navihan, saj uživa v pozornosti, vendar se Laura pošali, da tako vsaj vedo, da ga imajo. Veliko pozornost posvečajo tudi njegovi prehrani, zato ga hranijo s kakovostnimi briketi in konzervami. To se dobro pozna pri dlaki, ki je svetleča in negovana. Mucek je nadvse razigran in obožuje smrčanje na kavču in čohanje ter se pusti razvajati.

IŠČEVA DOM

Mali Smudge išče skupni dom s prijateljčkom Oliverjem, saj se zelo dobro razumeta, se rada skupaj igrata in tudi počivata. Smudge je malo bolj pogumen, a mu Oliver dobro sledi in postaja vse bolj radoveden, družaben in igriv. Oddajata se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).

Smudge in Oliver

Zvezdan je bil najden na cesti, ker se ga je nekdo očitno hotel znebiti. Je zelo prijazen, crkljiv, radoveden in igriv muc, prava mala petarda. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).

Zvezdan

Značke: Laura Škvorc