Lea Mederal Gams: Na Triglav raje bosa kot v petkah

Lea Mederal Gams: Na Triglav raje bosa kot v petkah (foto: Ana Kregar) Ana Kregar
Vir: Nova
30. 7. 2018

Voditeljica vloga Potep z Leo, ki ga lahko spremljate na TV3 vsak teden, Lea Mederal Gams, je zelo zadovoljna, da je poletje, in je ne bi prav nič motilo, če bi bilo ves čas vroče, saj vročino obožuje. To poletje torej ni (še) čisto po njeni meri, ampak Lea je mlada dama, ki se zna prilagoditi vsaki situaciji, tako da je tudi zdaj nasmejana do ušes.

Imate radi vročino?

Vročino obožujem. Raje imam 30 stopinj plusa kot 10 minusa. Živim za poletje!

Se raje hladite v morju ali v gorah?

Tako morje kot gore so mi ljubi. Poleti se vedno odpravim tako na morje kot v gore. Če že moram izbirati, pa izberem morje.

Vlog snemate in montirate sami. Ste vedeli, da je bil montažer sprva ženski poklic – ampak zato, ker so filme rezali in lepili skupaj in je bilo podobno ročnim delom ... Danes pa velja to za bolj tehničen poklic. Ste vi bolj tehnični tip ali imate radi tudi ročna dela?

Tega pa res nisem vedela! Zelo zanimiv podatek. Meni je sicer montaža videa zanimiva, a le, kadar montiram tisto, kar sem posnela sama, ne bi pa bila montažerka za koga drugega. Pravzaprav je montaža oddaj zelo, zelo naporna. Veliko bolj uživam na terenu med snemanjem, a vendarle montaže svojih oddaj ne bi prepustila komu drugemu, saj vem, da bi izpustil kakšne pomembne stvari oziroma naredili oddajo po svoji zamisli. Zase bi rekla, da so mi ljubša ročna dela. Včasih sem veliko slikala, pletla, vodila sem celo ustvarjalne delavnice za otroke. Zdaj sem zaradi vseh obveznosti ta umetniška dela malo zapostavila, a se bom k temu zagotovo še vrnila.

Ste sveže poročeni, s čim vas je mož nazadnje presenetil? Najbrž se pri vama še vse iskri od presenečenj.

Preseneča me vsak dan, saj je po skoraj 11 letih zveze še vedno tako pozoren in ljubeč. Kar se tiče konkretne stvari, pa me je nazadnje presenetil z romantično večerjo, ker ve, da z dobro hrano pri meni enostavno ne more zgrešiti. Rada preizkušava nove restavracije.

Kaj je najboljše pri tem, da sta zdaj poročena?

Zanimivo vprašanje. Pravzaprav se med nama ni nič spremenilo, razen tega, da me zdaj vsak drugi vpraša, kdaj bo otrok? Jaz pa jim odgovarjam: "Vse ob svojem času." Poroka mi pomeni neko potrditev ljubezni, čutim, da sva še bolj povezana. In seveda bodo tudi otroci prišli na vrsto ...

Navadno ste zelo urejeni, s petkami in vsem. Kako pa se uredite za športne aktivnosti, za hribe?

Pravzaprav petke nosim zelo redko. Le za kakšne pomembne sestanke oziroma posebne priložnosti. Je pa res, da sem poleti zelo rada v kratkih oblekicah in da navadno poskrbim za nežen make up. Za športne aktivnosti ali pohode nosim kratke hlače ali pajkice, športno majico in superge.

Bi šli na Triglav raje bosi ali v petkah?

Zagotovo raje bosa – veliko bolj varno bi bilo tako. V petkah bi hitro šel kakšen gleženj, saj si je že na ravnem mnogo deklet prav zaradi petk poškodovalo nogo, kaj šele v gorah!

Se znate na dopustu povsem odklopiti?

Ja, vendar potrebujem nekaj dni. Čisto prvi dan ne gre, priznam. Zato pa je dobro, da si za dopust vzamemo več kot le nekaj dni.

Koliko časa pa bi zdržali brez spleta?

Uf, težko rečem. Če spleta enostavno ne bi bilo in mi ne bi bilo treba narediti nič za službo, bi lahko zdržala tudi kakšna dva tedna ali mesec dni.

Po čem si boste zapomnili to poletje?

Poletja še ni konec, zato težko rečem ... Za zdaj me je navdušilo potepanje po otoku Pag, ki si ga boste lahko ogledali tudi v moji oddaji. Ampak oddaje so na sporedu vsak teden, tudi poleti nič ne ponavljamo, tako da se bo zagotovo zgodilo še kakšno super potepanje, ki bo navdušilo tako mene kot moje gledalce.

Ni več vprašanj glede zveze

Lea Mederal Gams je že od 16. leta s svojim možem, septembra pa bo prva obletnica njune poroke. "Prej sem imela samo nekaj simpatij za krajše obdobje, zato ne vem, kaj sploh je nesrečna ljubezen," pravi Lea, ki priznava, da sta z možem Mihom imela sicer obdobja, ko sta se spraševala, kako bo z njuno zvezo, ki pa je zdaj zelo trdna in stabilna.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografija: Ana Kregar

Priporočamo