Lea Mederal: Po poročnem fotografiranju se je ulil dež

Lea Mederal: Po poročnem fotografiranju se je ulil dež (foto: Dejan Maver) Dejan Maver
Vir: Story
21. 9. 2017

Televizijska voditeljica Lea Mederal, ki je v različnih oddajah odpirala tudi srčne in vroče teme, se je po desetih letih zveze s partnerjem Mihom odločila za veliki korak.

Par si je tako na začetku septembra v Portorožu obljubil večno zvestobo.

Story: Lea, najprej iskrene čestitke! Verjetno ste polni vtisov z najlepšega dne. Mi zaupate, kako se počutite?

Uh, še zdaj ne morem zbrati vseh misli. Bilo je prečudovito, sanjsko! Ne morem verjeti, da je kar vsega konec. Vse je potekalo po načrtu, še muhasto vreme je zdržalo ... tako da je na obredu sijalo sonce. (smeh)

Story: Če se vrneva na začetek vaše ljubezni. Kako dolgo se že z vašim, zdaj možem Mihom poznate in kako sta se spoznala?

Poznava se že več kot 10 let, decembra pa bova uradno praznovala deset let zveze. Vse skupaj se je začelo na igrišču. Jaz sem s prijateljicami v domačem kraju igrala odbojko, Miha pa na sosednjem igrišču košarko. Začela sva flirtati in preskočila je iskrica. Sledilo je povabilo na zmenek, dva, tri ... in zadeva je začela postajati resna.

Story: Ste že takrat vedeli, da bo to moški, s katerim se boste poročili?

Tega žal ne morem trditi, saj sva bila zelo mlada, sem bila pa po nekaj letih skupne zveze vedno bolj prepričana, da je on pravi. Skozi vsa leta je Miha dokazal, da je izjemen moški. Izjemno pozoren, ljubeč, zaupanja vreden, ob njem se počutim varno in sprejeto.

Story: Veliko žensk sanja najprej o zaroki, potem o poroki ... Kako se je zgodil veliki korak? Ste se pred tem zaročili in kako je bilo?

Poroke sem si želela. Miha me je zaprosil pred dobrim letom na Kreti. Ve, da obožujem morje, zato je pokleknil na prečudoviti skriti plaži. Boljšega mesta ne bi mogel izbrati.

Story: Kako so potekale priprave na poročni dan?

V bistvu sva poroko organizirala kar oba, je pa res, da sem bila za večino stvari pobudnik jaz. Na lov po obleko sem se odpravila s prijateljico, saj Miha ni smel videti obleke, njegovo pa sva izbrala skupaj. Organizatorke nisva najemala.

Story: Imeli ste čudovito obleko. Kako ste jo izbrali in kaj ste iskali? Ste se že pred tem spogledovali s poročnimi oblekami?

Najlepša hvala. Tudi meni se je obleka zdela prečudovita. Obiskala sem samo en poročni salon, in to je Sanjska obleka. Tam so mi bile vse obleke zelo všeč, že takoj se vidi, da lastnici salona veliko pomeni kvaliteta. Preizkusila sem kar nekaj oblek, a pri nobeni nisem bila tako navdušena kot pri obleki, ki je imela obliko morske deklice in bila posuta s kristalčki. V njej sem se počutila popolno in sem rekla, to je to! Obleko sem si izposodila. Ne moti me, če jo je morda katera že nosila. Ne vidim smisla, da bi obleko kupovala, saj jo nosiš le en dan. Preden sem našla obleko, sem sicer imela v glavi, da bi imela takšno v grškem stilu, a sem ugotovila, da mi ta tip obleke ne pristaja.

Story: Navadno je tako, da neveste prevzamejo organizacijo poroke. Koliko pa je sodeloval vaš Miha?

Miha je govoril: Da, draga! (smeh) Z mano je okušal poročne torte, potrdil didžeja, sestavljal seznam gostov, seznam glasbe po obredu, se podal na lov za obleko itd.

Story: Poročila sta se v Portorožu. Zakaj sta izbrala to lokacijo?

Že od nekdaj sem si želela poročiti na morju. Ne predstavljam si, da bi se poročila kjerkoli drugje. To je Miha dobro vedel, zato je šel z mano na ogled morskih lokacij. Ko sem mu pokazala teraso s pogledom na morje pri ruševini cerkvice sv. Bernardina, je rekel, da je to res najlepše mesto v Sloveniji, kjer se lahko poročiš. Če ne verjamete, pojdite pogledat. (smeh)

Story: Kako je bil videti poročni dan? Sta imela kaj treme oz. tistih metuljčkov, ki te prevzamejo?

Nisem občutila napetosti ali treme, bila pa sem živčna samo zaradi vremena, ki se je tako hitro spreminjalo. Enkrat je sijalo sonce, čez pol ure je padal dež. A na koncu je ravno za obred posijalo sonce, zato smo ga imeli točno tam, kjer sem želela: na prostem, s pogledom na morje. Če bi deževalo, bi se morali premakniti v dvorano, kar bi porušilo moje sanje. Nekaj ur pred poroko je za moj videz poskrbela moja prijateljica in vrhunska vizažistka Marija K. Orašanin, ki je poskrbela za make-up in pričesko, pri oblačenju obleke pa je pomagala moja sestra in priča Katja, ki je imela v svoji torbici tudi vse stvari, ki sem jih potrebovala na poroki.

Story: Kako je bilo, ko ste zakorakali proti izbrancu?

Do izbranca me je pospremil oče, ki je do zadnjega čakal skrit z mano v hotelu. Ko so mu po telefonu sporočili, da je matičar prišel, se je z mano sprehodil po terasi vse do zbranih svatov. Pred nama sta hodili dve ljubki deklici, ki sta posipali cvetje. Bilo je tako lepo, da sem komaj zadrževala solze. Potem pa sem zagledala še dragega Miha, ki me čaka ob morju, in jokala sem kot dež. Bilo je tako ganljivo, da je dejansko jokala polovica svatov. To sem ugotovila, ko sem si ogledala videoposnetek. Še bolj čustven je bil obred, saj je pooblaščenec Marko Strle pripravil odličen govor, povedal najino zgodbo in vmes še nama podal mikrofon, da sva povedala nekaj lepih besed drug o drugem.

Story: Kako je še potem potekal dan?

Po obredu sva imela fotografiranje, svate pa so vmes pospremili do Grand hotela Bernardin, kjer jih je čakala predjed. Ko sva se vrnila s fotografiranja, smo imeli večerjo, nato pa se je ulilo kot iz škafa. A dež nam ni pokvaril večera, saj smo bili varno na suhem in žurali do zgodnjih jutranjih ur.

Story: Če strneva misli, je bilo tako, kot ste si predstavljali in želeli?

Bilo je točno tako, kot sem si predstavljala, če bi se še enkrat poročila, bi se še enkrat na isti lokaciji, obkrožena z istimi ljudmi.

MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story38/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 38/2017

Story 38/2017, od 14. 09. 2017