Lea Perovšek: 12 potovanj v 12 mesecih

Lea Perovšek: 12 potovanj  v 12 mesecih (foto: Domen Blenkuš) Domen Blenkuš
Vir: Lady
13. 10. 2016

Nekdanja miss športa Lea Perovšek si je v letošnjem letu izpolnila čudovite želje. V 12 mesecih je realizirala 12 potovanj in zdaj že pakira kovčke, saj bo Slovenijo znova zapustila za nekaj časa.

"Za novo leto sem si zaželela, da vsak mesec odpotujem na kratko tri- do štiridnevno potovanje. Tako je za mano že 9 potovanj, obiskala sem London, Padovo, Rovinj, Dunaj, Prago, Paris, Maroko, Budimpešto ter Zürich. Želela sem nove izkušnje, nova doživetja, nova poznanstva. Največji vtis je pustilo name potovanje po Maroku, saj je kulturno tako drugačen. Obiskala sem čarobni arabski svet v Marakešu, moderno ter življenja polno Casablanco, obmorsko mestece Essaouiro ter surf mesto Agadir," je povedala Lea. Ampak prava dogodivščina se šele začenja. Lea se namreč v februarju seli v Sydney, kjer bo opravljala magistrski študij.

"Študij ekonomije ni bil v prvem planu, ampak študij arhitekture, natančneje notranjega oblikovanja. Vendar po uspešno končanem prvem letniku sem se odločila za dokončanje študija, kar mi je tudi uspelo. Poleg tega pa mi je Ekonomska fakulteta v Ljubljani omogočila eno izmed najboljših izkušenj, to je bila študijska izmenjava v Lillu ter vezi po celem svetu."

Tekst: MIMA