Koliko časa je potrebnega, da se naučite ustvarjati s kavno peno, ki je pika na i vsaki kavi?
To so se učili obiskovalci Ambient caffeja Celje, ki so skupaj z Leo Sirk in izkušenimi baristi spoznali skrivnosti priprave vrhunske skodelice kave. Naša letošnja evrovizijska predstavnica je uživala ob pripravi svojega ekspresa, ob kavnih koktajlih ter ustvarjanju s peno in mlekom.
"Nisem si predstavljala, kako pomemben je postopek priprave kave, če želimo, da je okus res tisti pravi. Komaj sem čakala, da poskusim na peni ustvariti kakšno svojo umetnino, pa sem kaj kmalu ugotovila, da le ni tako lahko, kot se sliši. Ampak saj veste, kaj pravijo, vaja dela mojstra," je dodala Lea. Udeleženci so imeli edinstveno priložnost spoznati zanimivosti o poreklu kave, pripravi ekspresa in preizkusiti svojo umetniško žilico z ustvarjanjem na mlečni peni. Izjemno navdušenje so poželi kavni koktajli. Vsak obiskovalec je lahko poskusil zmešati svojega.