Lea sirk: Nastopala pred več tisoč Izraelci

Lea sirk: Nastopala pred več tisoč Izraelci (foto: Guy Yechiely) Guy Yechiely
Vir: Lady
5. 5. 2018

Izrael. Amsterdam. Madrid. Vsa ta mesta so namreč na predevrovizijskih srečanjih gostila evrovizijske predstavnike, ki jih bomo spremljali na letošnjem izboru v Lizboni, ki bo potekal 8., 10. in 12. maja.

Še najbolj veličastno in odmevno pa je bilo v Tel Avivu, kjer so gostoljubni Izraelci pripravili že tretje gostovanje Israel Calling. Štiridnevnega srečanja se je udeležila tudi naša Lea Sirk, ki je na velikem koncertu na trgu Rabin v Tel Avivu s pesmijo Hvala, ne! navdušila večtisočglavo množico.

"Nastop je bil super. Seveda bi bila še bolj srečna, če bi imela več časa, da bi lahko imela svoj koncert ... ampak o tem kdaj drugič. (smeh) Super je bilo nastopiti pred tako množico. Res sem uživala. Sem pa hvaležna za povabilo in priložnost, saj vsak tak dogodek pred nastopom na Evroviziji da samo več kilometrine za veliki oder v Lizboni," je povedala Lea Sirk, ki je v Jeruzalemu in Tel Avivu, kamor je sicer zaradi drugih obveznosti pripotovala z enodnevno zamudo, prvič videla in spoznala preostale glasbene kolege, s katerimi se bo družila v Lizboni: "Lepo je bilo spoznati preostale tekmovalce. Prvič sem slišala tudi njihove skladbe in videla nastope. Super so! Se že veselim novih srečanj." Predstavniki 25 različnih držav so spoznali lepote zgodovinskega mesta Jeruzalem in obiskali predsedniški gozd, poleg tega pa so imeli priložnost, da na posebnem koncertu na velikem trgu Rabin pred skoraj deset tisoč oboževalci predstavijo svoje pesmi. Med druženjem v Izraelu pa so spoznali tudi nekatere izraelske evrovizijske zvezde, kot sta Dana International (zmagovalka ESC 1998) in Izhar Cohen (zmagovalec ESC 1978). V jami Zedekiah, kjer je bil večer pred velikim koncertom prav poseben gala sprejem, pa je nastopila tudi Orna Datz iz dua Datz, ki je leta 1991 Izraelu pripela tretje mesto. Kot kaže, so gostoljubni Izraelci tokrat pripravili resnično Evrovizijo v malem.

Nastopala pred več tisoč Izraelci

Morda pa jih prihodnje leto po 20 letih od zadnje zmage čaka organizacije tiste prave, velike Evrovizije – še posebej, ker letošnje stavnice že od vsega začetka Izrael uvrščajo na prvo mesto!

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Alesh Maatko, Guy Yechiely, Raphael Delouya

Priporočamo