Lea Sirk: "Oboževalci te lahko dobesedno živijo"

ZASEBNOSTI NE RAZKRIVA
“Pri družini sem, kar se zasebnosti gre, začrtala močno mejo in o njej v medijih ne govorim več, saj se mi zdi prav, da ta svet, ki zna biti ranljiv, ostane nedotakljiv in je le del mene in mojega fanta Gabra.” (foto: Foto: Tanja Mask, Maja Lazar) Foto: Tanja Mask, Maja Lazar
Vir: Story
14. 5. 2019

Nadarjena glasbenica, Primorka Lea Sirk, je po letošnji EMI na svoji glasbeni poti obrnila nov list. 

Opravičila se je za svoj spodrsljaj, ki ga je storila z nepremišljeno izrečenimi besedami med televizijskim prenosom in po njem. V pomladne dni je tako vstopila polna energije in z novimi načrti, kjer si poleg številnih glasbenih obveznosti zelo rada vzame čas za svoje oboževalce in jim na družabnih omrežjih razkriva svoj pestri vsakdan.

Story: Na spletu ste zapisali, da se bo vaše leto 2019 astrološko začelo na miren način s stabilnim pristopom. No, začelo se je ravno obratno, saj je bil vaš odlični nastop na EMI v senci neljubega dogodka, ki je odmeval v medijih.

Leto se je kljub zapletu začelo zelo stabilno in mirno. Za trenutek sem se res ustrašila, a se je vse skupaj hitro pomirilo, kot vedno. Polna sem inspiracije, motivacije in dobre volje, ki jo iz dneva v dan izkoriščam za novo glasbo, nastope, videospote in načrte za naprej.

Story: Medije ste po EMI kar razdelili …

Mediji vedno vzamete tisto, kar je za vas najbolj privlačno, in tega se vsak estradnik hitro navadi, saj je povsem logično. Koga pa zanimajo vsakdanje tematike, rutine in navidezna popolnost? (smeh) Tudi mene ne! Že v osnovi sem zelo živahna, glasna in predana pozitivi. Mislim, da se vse to pri meni kaže na sto načinov, in ne razmišljam rada o tem, da nekaj vnaprej pripravim. Tudi barve las so sprotna situacija, ki me inspirira. Seveda imam ob sebi pravo ekipo in profesionalce, ki znajo to Leo ukrotiti in urediti, da je vse, kot mora biti, a sem ravno zato še toliko bolj kreativna in odprta za novosti, saj vem, da bo vse okej.

Story: Vedno ste v pogonu in vidno je, da le težko počivate. Nekoč ste dejali, da je za vas biti pri miru, kot bi se čas ustavil. Kako vam uspe, saj ste tudi mamica dveh hčerk Ael in Sie?

Pri družini sem, kar se zasebnosti gre, začrtala močno mejo in o njej v medijih ne govorim več, saj se mi zdi prav, da ta svet, ki zna biti ranljiv, ostane nedotakljiv in je le del mene in mojega fanta Gabra.

Story: V zadnjem obdobju oboževalce redno obveščate o svojih novostih ter jim razkrivate svoje glasbene korake in prav posebne trenutke iz svojega življenja stran od koncertnih odrov. Kako ste sprejeli to spletno komunikacijo, ki je v današnjem času za vsako medijsko osebo zelo pomembna?

Tega se je bilo treba naučiti. Spadam v generacijo, ki je prvi mobilni telefon imela šele na koncu osnovne šole, in takrat to ni bila glavna tematika dneva. Z leti sem prišla do jasnega dejstva, da me imajo oboževalci radi na dnevni bazi ter da je to tisto, kar me ohranja tako močno povezano z vsemi njimi. S koncerti te ljudje vzljubijo in sprejmejo. Od takrat jih zanimaš tudi na osebni ravni in socialna omrežja so s tega vidika zadetek v polno. Kajti oboževalci te lahko dobesedno živijo, spremljajo, delijo mnenja, pomagajo pri odločitvah in te hkrati neposredno kritizirajo. Iskreno pa ni lahko vsak dan razmišljati o tem, kaj boš z njimi delil, saj vse res ni za splet. (smeh)

Story: Pomlad je obdobje, ko je večina glasbenikov res delovnih. Kaj nam s svojo glasbeno ekipo pripravljate za prihodnje tedne, mesece?

Ah, zdi se mi, da se sploh nikoli ne ustavim. (smeh) Pomlad je seveda lepa, ker se pokaže sonček in te vsaj malo spravi v dobro voljo. Pripravljam se na nadaljevanje turneje #Hvalane, snemam akustične priredbe pesmi, novo pesem za poletje, nove izzive s svojo publiko. A vsega res ne morem razkriti, saj rada presenetim. (smeh)

Story: Pred nami je eden od najlepših mesecev v letu, maj, ki bo znova obarvan z Evrovizijo. Nedvomno imate na svoj lanski nastop lepe spomine.

Vse leto je beseda tekla ravno o teh trenutkih, ki jih glasbenik doživi na takem odru. Seveda so tako močni, da se za vedno vtisnejo v spomin. V mojem primeru so bili še zapisani z desetimi skladbami na albumu 2018, ki je izšel lani decembra. Vsa sreča, žalost, strah in pričakovanja je bilo treba zapakirati v glasbo in mislim, da bom tako to vedno lahko delila s svojo publiko. Priznam pa, da se je leto res hitro obrnilo. Sploh ne vem, kdaj. (smeh)

Story: Imate že kakšne načrte za poletne dni? Kako se nameravate sprostiti, si vzeti čas zase, saj ste res ena od glasbenic, za katero menimo, da besede počitek ravno ne pozna?

Za zdaj me počitek še ne mika. Všeč mi je ustvarjati in živeti to pot, ki se je zgodila. Svoj čas posvečam učenkam, studiu, koncertiranju in seveda svoji družini. In vse to počnem najraje na svetu, zato me hkrati pomirja in je moj dopust.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Tanja Mask, Maja Lazar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story9/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 9/2019

Story 9/2019, od 25. 04. 2019