Lea Sirk - Primorka, ki je na Emi zasenčila vse!

Lea Sirk - Primorka, ki je na Emi zasenčila vse! (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Story
10. 3. 2018

Ena od nepozabnih tekmovalk šova Znan obraz ima svoj glas, Primorka Lea Sirk, res ne pozna časa za počitek. Po tem, ko je lansko jesen preživela delavno na komercialni televiziji Pop TV in širno Slovenijo zabavala z nepozabnimi glasbenimi preobrazbami, je pred dnevi na nacionalni televiziji RTV Slovenija dosegla glasbeni cilj, ki si ga je zadala za letošnje pestro zimsko obdobje.

Pevka je s svojim razgibanim odrskim nastopom in trendno pesmijo Hvala, ne!, zmagala na Emi, slovenskem izboru za Pesem Evrovizije, in si tako priborila vstopnico za letošnje evrovizijsko tekmovanje, ki bo potekalo v Lizboni na Portugalskem.

Pred nastopom na Emi nam je primorska pevka razkrila: "Ema je zame festival, pri katerem se osredotočam na dober odrski nastop in dobro predstavitev nove pesmi. Včasih me je skrbelo samo to, ali bo moja pesem ljudem všeč, zato nastopov nisem oddelala tako, kot sem jih znala. Zdaj te obremenitve več nimam, morda so za to kriva leta. Za Emo in Evrovizijo, če zmagaš na slovenskem izboru, so priprave seveda zelo velike, to ni hec, če želiš opraviti dober nastop. Mislim pa, da je glavni recept za to samozaupanje in vera v to, da izdelek, ki ga predstavljaš, predstavlja tudi tebe. Če pesmi ne bi pisala sama, sploh ne vem, kaj bi na odru želela sporočati. Trenutno imam jasen cilj in vsebino nastopa."

Lea je s predstavljeno pesmijo na slovenskem izboru Ema zajadrala v bolj elektronske vode, pri ustvarjanju glasbe pa ji je pomagal priznan primorski didžej in producent Tomy Declerque. "Na našem trgu je malo pop elektronike, mene pa že nekaj časa zanima to področje," pove Lea, ki je v medijskem sporočilu razkrila rdečo nit svoje pesmi. "Vsi smo vedno raje drugi lik. Novi lik Lee se bori proti postavljanju filtrov pred svoj obraz za to, da bi bila drugim lepa. Želim, da bi to ugotovili tudi drugi. Vsebina pesmi o virtualnosti življenja je sprva nastala v angleščini, tako da je bil zame poseben izziv nato pesem napisati v slovenščini."

Primorka, ki je na Emi zasenčila vse!

Kot zanimivost dodajmo, da bo Lea Slovenijo v Lizboni predstavila na drugem večeru 10. maja in da ne izključuje možnosti, da bi slovenščino zamenjala morda angleščina. A pevka in ekipa želita v prihodnjih mesecih vse dodelati do popolnosti ter nastopiti v velikem finalu 63. pesmi Evrovizije.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story6/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 6/2018

Story 6/2018, od 01. 03. 2018