Lea Sirk se vedno prepusti toku

Lea Sirk se vedno prepusti toku (foto: GORAN ANTLEY) GORAN ANTLEY
Vir: Lady
23. 12. 2018

Primorska pevka Lea Sirk je nedvomno zaznamovala leto 2018, saj je zmagala na kar dveh odmevnih slovenskih festivalih – na Emi in portoroških Melodijah morja in sonca.

V teh dneh kar veliko nastopa na koncertih po Sloveniji in s svojimi glasbenimi uspešnicami na plesišču združuje prav vse generacije. Navihano in vedno zapeljivo ter modno pevko smo ujeli v Kopru ter jo povprašali, kaj je zaznamovalo to leto, v katerem je naredila v svoji glasbeni karieri velik korak naprej.

“Sem človek, ki se prepušča toku, in moj tok je to leto vodil v besedila in glasbo, ki izhajajo iz moje trenutne situacije in počutja. Mogoče bi marsikdo temu rekel: 'Ženske, pač.' Sem v fazi, ko raziskujem ritme, vibracije, psihologijo poslušanja glasbe, in vse, kar nastaja, nastaja direktno in spontano iz moje glave oz srca. To leto je res nepozabno, saj sem končno začela suvereno predstavljati sebe in nositi ime Lea Sirk, ki sem ga do zdaj morda skrivala,” pove Sirkova, ki je v teh prazničnih dneh poskrbela za vrhunsko glasbeno presenečenje za vse svoje zveste poslušalce, saj je izdala album s pomenljivim naslovom 2018.

“S svojim albumom, na katerem bodo zadnji štirje singli ter pet novih skladb, zaključujem leto 2018, ki je bilo zame res posebno v vseh pogledih. Rdeča nit je celotno leto in ta 'rozasta' Lea, ki so jo ljudje imeli možnost spremljati intenzivno od februarja 2018 oziroma nastopa na Emi. Nad izdelkom sem navdušena in komaj čakam, da postane del koncertnega repertoarja in da ga poslušalci spoznajo.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografija: Goran Antley