Lea Sirk skozi glasbo predstavlja sebe

Lea Sirk skozi glasbo predstavlja sebe (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
16. 2. 2018

Primorska pevka Lea Sirk, ki je širno Slovenijo vse jesensko obdobje zabavala z glasbenimi preobrazbami v zabavnem šovu Znan obraz ima svoj glas, ne miruje.

Pevka vse misli usmerja v letošnji festival Ema, kjer se bo borila za vstopnico oziroma morebitno zmago, ki jo bo popeljala na Evrovizijo. Ker vemo, da je Sirkovi ta festival že od nekdaj všeč ter da je na njem že nastopila, obenem pa v vlogi spremljevalne pevke stala tudi že na odru same Evrovizije, smo jo povprašali po spominih na Emo in Evrovizijo, ki pred male zaslone privabi veliko število gledalcev.

"Ema je zame postal festival, pri katerem se osredotočam na dober odrski nastop in dobro predstavitev nove pesmi. Včasih me je skrbelo samo to, ali bo moja pesem ljudem všeč, zato nisem nastopov oddelala tako, kot sem jih znala. Zdaj te obremenitve nimam več, morda so za to kriva leta. (smeh) Veselim se tega nastopa, predvsem pa tega, da lahko med oboževalce oziroma ljubitelje svoje glasbe spet pošljem nov izdelek," pove Lea. "Za Evrovizijio so seveda priprave zelo velike, to ni hec, če želiš opraviti dober nastop. Mislim pa, da je glavni recept za to točno to samozaupanje in vera v to, da izdelek, ki ga predstavljaš, predstavlja tudi tebe. Če pesmi ne bi pisala sama, sploh ne vem, kaj bi na odru želela sporočati. Trenutno pa imam jasen cilj in vsebino nastopa."

Skozi glasbo predstavlja sebe

Sirkova je kot glasbenica, a v vlogi spremljevalne pevke, v preteklih letih že stala na velikem evrovizijskem odru. Spomin je še živ in o njem rada spregovori. "Prihod na Evrovizijo je bil nepozaben. Počutiš se del nekega ogromnega sistema, ki deluje tista dva tedna v velikih mestih. Vaje na ogromnih odrih, odlična organizacija, mediji ... Res lepe izkušnje. Priznam pa, da mi kot spremljevalni vokalistki čisto nič ni manjkalo. (smeh) Na Eurosongu sem bila leta 2014 in 2016 s takratnima zmagovalkama našega izbora Ema Tinkaro in Manuello. Zelo različni izkušnji, saj sta bili ekipi glasbenic zelo različni. Od obeh sem se veliko naučila. Iskreno pa mislim, da je Raay s svojo profesionalnostjo in trdim delom vedno največja šola priprave na tak dogodek," doda za konec.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe, Primož Predalič, osebni arhiv, Alpe

Priporočamo