Lea Sirk: Uživa v poučevanju petja

Lea Sirk: Uživa v poučevanju petja (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
12. 10. 2016

Primorska pevka Lea Sirk, ki je zaradi svojega pevskega znanja v našem glasbenem prostoru iskana spremljevalna pevka, je brez počitka ob glasbenih obveznostih in nastopih zelo dejavna tudi v svoji šoli petja na Primorskem.

Pevko smo pred dnevi srečali na koprskih ulicah, ko je ravno hitela na vaje. Njeni učenci na festivalih in nastopih pobirajo nagrade kot za stavo.

Urejena kot vedno nam je z nasmehom razkrila kar nekaj zanimivosti in jesenskih načrtov: "Moja šola petja se je že precej razširila v nekaj letih. Osrečuje me, da se toliko mladih najde prav v glasbi, v umetnosti. Moj namen pri poučevanju je točno to, da jim pomagam skozi proces spoznavanja glasbe. Od osnov petja pa vse do skladanja. Kajti čisto vse mora pevec znati, če želi iz sebe izvleči maksimalno stopnjo umetnosti," nam pove Sirkova in nadaljuje: "Všeč mi je delo z mladimi generacijami, saj tako tudi lažje razumem dandanašnjo glasbo in razlike v produkciji. To, kar zdaj mlade v glasbi zanima, je čisto nekaj drugega, kot je mene v mojih najstniških letih. Prav zaradi tega se tudi sama veliko naučim, kadar pišem glasbo zanje.

Učitelj je seveda v prvi vrsti tudi nekakšen psiholog. Predvsem pa, odkar poučujem, tudi sama pri sebi vidim velik napredek na področju interpretacije, tehnike in tudi osebnih pogledov na delo. Nekaj ur na dan posvetim pevskim vajam, za katere bi mi sicer resnično zmanjkovalo časa. "Zanimivo je, da Lei pri vsej zadevi veliko pomaga njen fant, glasbenik in odličen obalni glasbeni producent Gaber Radojevič.

"Letos sem glasbeno izobraževanje CIRQUE razširila na še en prostor in tako omogočila otrokom še nekaj dodatnih programov petja, kitare, klavirja in glasbene teorije. Zdaj nas vsi interesenti najdejo v Kopru in tudi Izoli," izstreli Lea in za konec doda: "Mene pa poleg vsega vsak dan čaka še nekaj ur dela v studiu, saj z Gabrom pripravljava nov album, ki ga že nestrpno čakam."