Lepa Brena - čustveno srečanje z oboževalci v Ljubljani

Lepa Brena - čustveno srečanje z oboževalci v Ljubljani (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
5. 1. 2018

Lepa Brena je ob začetku svetovne glasbene turneje, poimenovane Zar je važno da'l se peva ili pjeva, obiskala Ljubljano in se pred božičnim koncertom v Ljubljani srečala s svojimi oboževalci.

Težko pričakovano srečanje je potrdilo veliko naklonjenost tej ikoni in napovedalo prav poseben božični večer, v katerem je Lepa Brena Ljubljano napolnila s pravo mero optimizma, ljubezni, enotnosti in sloge.

Turnejo je začela sredi decembra v Bolgariji, na božični večer pa z velikim koncertom navdušila oboževalce v Sloveniji, kjer je premierno nastopila z dvema skladbama z novega albuma. Lepa Brena Ljubljano dobro pozna in obožuje slovenske vinogradniške presežke ter prijateljuje s številnimi znanimi Slovenci. Na njenih turnejah jo spremlja soprog Slobodan Boba Živojinović, legendarni srbski teniški igralec, s katerim uživata v zakonskem in družinskem življenju.

Lepa Brena je verjetno najbolj uspešna pevka iz nekdanje Jugoslavije z več kot 30 milijoni prodanih primerkov nosilcev zvoka in hkrati glasbena dama z največ izvedenimi velikimi koncerti. Izjemno občudovana estradnica je rojena v Brčkem, a njen dom je povsod, kjer so njeni oboževalci. In teh ni malo. Najdejo se povsod prek nekdanje Jugoslavije do Avstrije, Nemčije, Bolgarije, Romunije in širše. Poželjiva ikona jugoglasbe že več kot tri desetletja polni največja domača in tuja koncertna prizorišča in povezuje generacije. Znana je po svojem karizmatičnem in hkrati uglajenem nastopu, kar je odlika velikih glasbenikov z izjemno razvejeno diskografijo in številnimi nastopi z velikimi glasbeniki našega časa.

 

Priporočamo