Lepi fantje so spretni tudi v kuhinji, dokazujejo skoraj mistri!

27. 4. 2016

Le malokateri se pogled ne bi ustavil na izklesanih telesih 16 polfinalistov, ki se letos potegujejo že na tradicionalnem izboru Mister Slovenije. Tudi tokrat postavljajo strokovno žirijo pred težko odločitev – kateri bo tisti, ki mu jo bo s šarmom uspelo prepričati in si prilastiti laskavi naziv najlepšega. Ker so fantje pravi magnet za ženske oči, smo preverili, kako se znajdejo v kuhinji – s predpasnikom in kuhalnico v roki.

Ste spregledali, da so že znani tudi finalisti za mistra Slovenije? Preverite seznam tukaj, nato pa nadaljujte branje odgovorov mične šestnajsterice spodaj ...

Katera je specialiteta, ki bi jo pripravili izbranki?

 • Blaž Perat

Predpasnik mi ni tuj, saj rad pomagam mami pri pripravi različnih jedi. Kot specialiteto bi rekel, da znam pripraviti testenine, saj so bile te moja prva jed, ki sem jo pripravil sam. Izbranko pa bi raje odpeljal v kakšno dobro restavracijo, kot da bi ji sam kaj pripravil. (smeh)

 • Gašper Bašič

Predpasnik mi ni tuja stvar, saj zelo rad kuham. Rad pripravim kosilo ali večerjo zase in za koga bližnjega, sploh po napornem dnevu, ko se to najbolj prileže. Nimam specialitete, vsakič pripravim nekaj drugega, tako da bi po vsej verjetnosti izbranki pripravil nekaj, kar bi ji najbolj ugajalo, zraven pa bi odprl steklenico vina.

 • Gregor Potrebuješ

Predpasnik ni najljubši del moje garderobe, seveda pa znam skuhati nekaj okusnih jedi. Izbranko bi razvajal s pire krompirjem, ki bi ga oblikoval v srček in obkrožil z okusno špinačo, jed pa bi ji postregel z naslednjimi besedami: To je najin sr(e)čni otok ljubezni. To sem na primer naredil letos za valentinovo.

 • Iztok Podbornik

Nisem ravno specialist v kuhinji, ampak s pomočjo interneta se da skuhati marsikaj. Verjetno bi pripravil piščanca s pršutom in sirom v smetanovi omaki, zraven pa pečen krompir.

 • Jaka Jesih

V predpasniku se dobro znajdem, saj mi kuhanje ne dela težav. Za specialiteto, ki bi jo pripravil izbranki, bi pobrskal po internetu, da bi bila čim boljša in bi ji ustrezala.

 • Jan Debeljak

Večinoma kuham zase in mislim, da kuham dobro, vendar ima moja hrana za druge premil okus. (smeh) Moja 'specialiteta', ki bi jo ponudil izbranki, je piščanec na žaru. Mogoče ji ne bi bilo tako okusno, a je vsekakor zdravo. (smeh)

 • Jan Potočnik

V predpasniku se še kar znajdem, a znam skuhati samo osnovne jedi, kot so juha, meso, riž, zelenjava. Včasih sem len in se mi ne ljubi kuhati, tako da potem skuha moja mama. (smeh) Že veliko let družini pripravljam šmorn (carski praženec) in pravijo, da je zelo dober, zato bi ga naredil tudi izbranki.

 • Jasmin Ciriković

Moje mišljenje je, da predpasnik bolj pristaja nasprotnemu spolu, a se tudi sam občasno znajdem v njem. Moja specialiteta je pad thai oziroma tajski pečeni rezanci.

 • Josip Cvitić

Predpasnik mi ne pristaja najbolj, a za izbranko bi se potrudil, in če nič drugega, bi ji spekel palačinke, jih premazal s čokolado in okrasil z jagodami.

 • Jure Bauman

Če imam dostop do interneta, mi uspe napraviti veliko stvari, sicer pa bolj osnovne jedi. Zmesi za palačinke ne bi znal narediti, ker jih ne jem. (smeh) Moja specialiteta pa bi bili mafini.

 • Klemen Zabukošek

Kot študent že šesto leto zaporedoma delam v gostinstvu kot kuhar, tako da lahko rečem, da mi je to področje zelo dobro poznano. Kuhanje me sprošča, zato tudi v prostem času rad poprimem za kuhalnico. Najraje pripravljam mehiške jedi, ki so moji izbranki tudi zelo pri srcu.

 • Nik Korošec

V kuhinji se dobro znajdem, znam pripraviti marsikaj slastnega, tako pravijo tudi moji najbližji. Moja specialiteta, s katero se vedno rad pohvalim, so ocvrte piščančje prsi, okusen riž in solata.

 • Nik Pregl

V kuhinji se dobro znajdem, s sestro večkrat kuhava skupaj. Izbranki bi pripravil njoke na bolonjski način ali pa panirana piščancja prsa s pečenim krompirjem in s popečeno zelenjavo na maslu.

 • Riad Fehrić

Glede na to, da je moja mati odlična kuharica in da si že kar nekaj časa kuham sam, mislim, da se v predpasniku kar dobro znajdem. Rad kuham zase in za druge, v tem res uživam. Moja specialiteta, ki bi jo pripravil izbranki, je srednje pečen goveji zrezek s pečenim krompirjem in gobovo omako.

 • Tilen Grah

Glede sukanja v predpasniku menim, da imam dobre sposobnosti, saj je bila mami moja prva učiteljica, ki me je naučila nekaj zanimivih in uspešnih trikov. Priznam, da sem hitro učljiv in mi kuhanje ne pomeni izziva, temveč užitek. Spominjam se, kot bi bilo včeraj, star sem bil 14 let in zaupali so mi odgovornost, da skuham božično večerjo za celotno družino. Zaradi vsega hrupa, daril in sorodnikov sem pozabil na piščanca in ga zažgal. No, bilo je malce nerodno, a kljub temu je bil tisti božič lep in čaroben. Iz napak se učimo in verjamem, da se to ne bo ponovilo. No, na koncu dneva pa vsi vemo, da je v dvoje vse lepše, in tudi kuhanje ni izjema, sam nisem našel boljše začimbe, kot je iskrena ljubezen.

 • Vasja Hajduk

Zelo rad kuham. Moje najljubše jedi, ki jih pripravim za kosilo, so: kremna bučna juha, testenine z mesno omako po moje in za sladico ameriške palačinke z namazom po izbiri (najraje jih imam s smetano, z nutelo ali marelično marmelado). Včasih morda rahlo pretiravam z začimbami, ampak mislim, da mi predpasnik kar pristaja.

Priporočamo