Leto dni po smrti so se Gašperju Tiču poklonili s predstavo

Leto dni po smrti so se Gašperju Tiču poklonili s predstavo (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
5. 7. 2018

V ponedeljek, 18. junija, ob 18. uri so se v izteku sezone z zadnjo ponovitvijo njegovega muzikala Trač spomnili Gašperja Tiča in ob tem izkupiček od prodanih vstopnic namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije za humanitarni program Pomežik soncu. S tem so se poklonili tudi njegovemu delovanju na humanitarnem področju.

"18. junij je za generacije ustvarjalcev Mestnega gledališča ljubljanskega postal tisti strašni dan, ko smo za vedno izgubili Gašperja Tiča, ki ni bil samo naš cenjeni kolega in srčni prijatelj, marveč iskriv ustvarjalec, ki je že davno prerasel okvire igralskega poklica in se s suverenim zamahom uveljavljal kot režiser in predvsem kot dramatik oziroma komediograf. Tako je v dneh po njegovi smrti v ansamblu dozorela ideja, da bomo odslej ta dan posvetili spominu na njegovo tragično in prezgodnjo smrt in hkrati slavili tisto zvrst, ki se ji je s svojim opusom sam zapisal: glasbeno gledališče," so zapisali v uradnem sporočilu MGL, kjer je po njegovi smrti umrlo kar nekaj uprizoritev MGL, uspešnic, ki so jih igrali že vrsto sezon, pa tudi nekaj takih, ki so bile šele v vzponu.

V prah so se spremenili načrti za nove uprizoritve, v katerih bi igral, jih režiral oziroma zanje pisal besedila. Slovensko gledališče pa je izgubilo komediografa, dramatika in libretista, ki bi se v naslednjih letih zagotovo postavil ob bok najžlahtnejšim peresom. "V MGL ne mine niti en dan, ena vaja ali predstava, med katero ne bi obujali spominov na Gašperja, še vedno je navzoč v naših srcih, mislih in pogovorih. Tudi zato mu posvečamo novo sezono 2018/2019, katere rdeča nit je vzgoja srca." 

Foto: Marko Pigac, Goran Antley