Letos že šesta televizijska mladoporočenca

Letos že šesta televizijska mladoporočenca (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lea
22. 3. 2017

Tudi letos so se ustvarjalci oddaje Dobro jutro odločili za priljubljeni projekt Televizijska poroka, v katerem se trije pari potegujejo za svoj veliki dan. A vse le ni tako preprosto, kot se sliši. Na poti do poročnega dne v Žički kartuziji pare namreč čakajo še posebne naloge, šteje pa tudi odločitev gledalcev, ki vsako leto soustvarjamo končno podobo poroke zmagovalnega para.

Letos se za poroko v Žički kartuziji v bližini naselja Žiče v občini Slovenske Konjice potegujejo trije pari, ki so si vsaj v eni stvari edini. Želijo si poroke. Preverili smo, kakšne so njihove predstave o sanjski poroki, ter izvedeli tudi, kako so se v resnici spoznali.

Trije pari, tri romantične zgodbe

Karin Lazar in Urban Žertek

Simpatični mlad par iz Zasavja je skupno pot začel pred šestimi leti, kot nam je razkrila Karin, z zmenkom na slepo. "Moja prijateljica in Urbanov prijatelj sta bila skupaj in nekako se je zgodilo, da sta naju predstavila. Najprej sva se temu oba upirala, ko sva se srečala na pijači, pa je nastalo to, kar je," nam je pojasnila simpatična 22-letnica, ki fiksne predstave o tem, kakšna naj bi bila njena poroka, še nima. "V resnici ob prijavi na televizijsko poroko nisva bila zaročena, ampak sva že toliko časa skupaj, da sva se o tem pogovarjala. Čisto zares pa sva se zaročila minulo valentinovo, ko sva imela tudi obletnico," pojasnjuje Karin, ki se je med snemanjem prispevkov za televizijsko poroko zaljubila v Žičko kartuzijo. "Prej se o tem nisva veliko pogovarjala, ker nisva bila finančno sposobna organizirati poroke, sva pa rekla, da se bova, tudi če ne bova izbrana tem natečaju, poročila na podobni lokaciji," pojasnjuje bodoča nevesta in dodaja, da zaradi velikih družin njuna poroka brez dvoma ne bo majhna. "No, prav majhna ne bo, ker ima že Urban toliko sorodnikov, da to ni mogoče. Seveda bo potekala v najožjem krogu, a to še vedno ne pomeni, da bo majhna," je še dodala.

Jasmina Ban in Matej Pistotnik

33-letna kozmetičarka in 28-letni izmenovodja in inženir logistike sta svojo ljubezensko zgodbo začela pisati pred osmimi leti, kot nam je pojasnil Matej, pa sta v tem času s številnimi preizkušnjami svojo zvezo dodatno utrdila. Sta starša dvoletnega Arneja, kar je v njuno življenje vneslo poseben pomen. Njuna ljubezen pa se je začela na božični večer. "V resnici sva se spoznala že dve leti prej, preden sva postala par. Predstavil naju je skupni prijatelj, ki je bil hkrati njen sošolec. Čez dve leti pa se je nekako zgodilo, da sva se na božični večer znašla v istem lokalu, in takrat se je začel pogovor," nam je začetke pojasnil Primorec in dodal, da o poroki nista veliko razmišljala, se pa oba strinjata, da hočeta nekaj posebnega. "Ko sva se pogovarjala, sva si vedno predstavljala, da bo nekaj posebnega. Ker to, da si ona spremeni priimek in da si jaz dam prstan gor, lahko naredimo tudi pri matičarju. Želiva si nekaj drugačnega. Za prazen nič ne bova šla v zakon," je v smehu povedal Matej in dodal, da sta s tem namenom obiskala tudi že nekaj poročnih sejmov. "Poroka je bila v načrtu, kakšna bo, pa niti ni tako bistveno. V končni fazi sva že osem let skupaj, brez poroke sva si ustvarila družino in dom ... Poroke si sicer močno želiva, misliva pa, da ne igra neke bistvene vloge v zvezi," nam je še povedal.

Vanja Rajter in Blaž Zavolovšek

Tretjega para nam na žalost ni uspelo priklicati na telefon, smo pa iz njunega opisa izvedeli, da prihajata iz Zgornje Savinjske doline. Ona je 20-letna frizerka, on je 28-letni inženir strojništva. Sta pozitivna in optimistična, počasi ustvarjata tudi skupno življenje in gradita hišo. Svojo dveletno zvezo želita zapečatiti s televizijsko poroko. Zanimivo je, da se nista prijavila sama, temveč ju je prijavila sodelavka. 

Svoj del prispevajo tudi komentatorji

V okviru televizijske poroke bodo ustvarjalci oddaje Dobro jutro s strokovnjaki odpirali tudi teme, ki navadno spremljajo poročne dni in družinske odnose. Pri tem bosta gledalcem in parom pomagali stalni komentatorki oddaje Saša Einsiedler, televizijska in radijska voditeljica, danes pa komunikacijska trenerka, svetovalka, mediatorka in tudi avtorica knjige Moja samopodoba je moja odločitev, ter specialna pedagoginja, ki je študirala na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju, Vesna Jarc. V vsaki oddaji se bodo stalnima komentatorkama pridružili različni gostujoči komentatorji, v prvi oddaji je na primer gostoval televizijski voditelj in glasbenik Blaž Švab.