Lidija(Kmetija: Nov začetek): Razočarana nad izkušnjo

Lidija(Kmetija: Nov začetek): Razočarana nad izkušnjo (foto: Pop TV) Pop TV
Vir: Nova
27. 9. 2016

V šovu smo jo najpogosteje videvali za štedilnikom. Sotekmovalcem se je prikupila z dobro kuho, s katero tudi doma razveseljuje svojega moža in tri sinove. 50-letna Lidija Požek je morala posestvo v bližini Vrhnike zapustiti v drugem tednu oddaje, kot nam je povedala, pa je nad celotno izkušnjo razočarana, kar ni prizadelo le nje, temveč tudi njene najbližje.

Čeprav je v predstavitvenem videu povedala, da rada piše pesmi, na posestvu na Zaplani ni dobila posebnega navdiha. K temu je, kot pravi, prispevalo dejstvo, da je oddaja pustila grenak priokus, saj je, čeprav si je nastopa v takšni oddaji od nekdaj želela, razočarana nad tem, da ni dobila priložnosti, da bi se pokazala tako, kot jo poznajo njeni najbližji. "Na posestvu so ekstremne razmere, težko je, lakota, pritiski sotekmovalcev, tega res ni lahko prenašati. Poleg tega javnost pogosto pozabi, da gre za igro, v kateri lahko za zmago dobiš zajeten kupček denarja. In v takih razmerah smo ljudje drugačni. Moji otroci so bili recimo res prizadeti, ko so videli vse te prepire in spletke. A k sreči imam družino, ki mi stoji ob strani in na katero sem zelo ponosna. Soočanje z odzivi javnosti po tem, ko sem prišla iz šova, bi bilo veliko težje, če bi bila v tem sama. Šov mi je res dal povsem nov pogled na svet! Med drugim sem recimo ukinila svoj Facebook profil," nam je povedala Lidija in dodala, da je bila prav zaradi razočaranja vrnitev domov toliko slajša. "Ko sem prišla domov, je bilo veselje nepopisno. Vesela sem bila, ko sem končno padla v objem svojega moža, otroci so bili veseli, ker sem se vrnila, dobila sem energijo za naprej," je opisala prve trenutke v objemu domačih in dodala, da so njeno vrnitev naslednji dan proslavili ob skupnem kosilu.

Pred Kmetijo na morje

Čeprav je Lidija na Kmetiji preživela dva tedna v poletju, nam je povedala, da sta kljub pripravam z možem našla čas za skupen dopust. "Letos sem praznovala abrahama. Otroci so mi za darilo podarili počitnice v Dalmaciji, v kraju Biograd. Tam so naju z možem pričakali tudi prijatelji in res smo se imeli lepo," nam je pojasnila in dodala, da sta tudi tam uživala ob dobri kulinariki. 

Sicer pa velikih načrtov za prihodnost še nima. Kot pravi, je trenutno brez zaposlitve, si pa želi v kratkem najti delo, ob katerem bi uživala. "V preteklosti sem delala v tovarni za tekočim trakom in imela sem se prav luštno. Tudi zdaj se kakšnega takšnega dela ne bi branila," je pojasnila 50- letnica, ki zadnjih 29 let svojega življenja preživlja v družbi ljubezni svojega življenja. "Z možem skupaj živiva že 29 let, poročena pa sva 26 let. V zakonu so se nama iz ljubezni rodili trije sinovi, ki imajo 20, 26 in 30 let. Najina ljubezen kljub temu še kar traja, imava se zelo rada, kljub temu da sva se spoznala še zelo mlada," nam je povedala Lidija, ki svoje skupne trenutke z možem rada preživlja ob kakšnem dobrem kosilu ali sprehodu.

Tekst: Kaja Milanič