Lili Žagar ima trebuh večji kot po porodu

Lili Žagar ima trebuh večji kot po porodu (foto: Dejan Nikolić) Dejan Nikolić
Vir: Lady
22. 2. 2017

Lili Žagar, ki smo jo vedno občudovali zaradi izjemno vitke postave, je priznala, da se je v zadnjem času precej zredila.

"Dobri dve leti je tega, ko sem nazadnje trenirala oz. kakor koli aktivno migala. Dve leti brez resne fizične aktivnosti, res slabih prehranjevalnih navad, slabega spanca in ja, tudi EMŠO je naredil svoje, sem prišla do točke, ko sem dosegla dno. Jeziček na tehtnici kaže skoraj 60 kilogramov (moja običajna teža je sicer okoli 52 kg), trebuh imam večji kot po porodu, da o nogah in zadnjici sploh ne izgubljam besed. Starih hlač ne spravim več nase, zato sem morala v nakup novih, seveda eno konfekcijsko številko večje. Rdeči alarm pa se je prižgal, ko nisem več spravila nase svojega smučarskega kombinezona. Priznam, da se v svoji koži ne počutim več dobro zadnjih osem mesecev. Ampak namesto, da bi za to kaj naredila, sem se, podobno kot zasvojenci, še bolj vdajala slabim razvad: zvečer smokiji, čipsi, čokolada, piškoti, sladoledi ..., bolj je bilo nezdravo, več in raje sem jedla! Čez dan pa tudi nič bolje. Včasih do poznega popoldneva brez hrane, potem pa seveda hitro nekaj nezdravega v usta!

Pri 20 letih se mi tak slog življenja ni nikjer poznal, še pri 30 ne. Vsi so mi govorili: 'Ti si taka srečnica, da lahko ješ, kar koli hočeš, in se ti nič ne pozna!' In ja, res sem bila, priznam! Do zdaj. Moja podoba je začela vplivati tudi na mojo samozavest. Zavedati sem se začela, da npr. v sedečem položaju nevede z rokami prekrivam trebušček. V kopalke sem se spravila s težko muko in hodila naokoli zavita od pasu navzdol z brisačo. Res nisem zadovoljna. In pri vsem tem ne gre samo za fizični izgled, ampak tudi zdravje in moje počutje. Ne bom niti razlagala, da sem zadnje mesece povsem brez energije. Že zjutraj se zbudim utrujena in včasih se vprašam, kako bom sploh imela še kaj energije za svoja dva navihanca. Zato sem se 1. februarja odločila, da naredim temu konec, se vzamem v roke in res začnem! Naj povem, da sem zadnjih nekaj mesecev govorila, da 'naslednji teden pa res začnem'. Danes je za mano drugi trening v tem tednu. Tako kot nazadnje sem se tudi tokrat odločila, da bom do zastavljenih ciljev prišla z osebno trenerko, ki me vodi tako pri prehrani kot vadbi. In cilj? Ta je pa nor: v 12 tednih do izklesane postave! Dokazala bom, da gre!"

E. J.

Priporočamo