Lili Žagar in Marko Potrč: Ona bo dobila konkurenco, on bo ostal do konca leta!

Vir: Nova
23. 6. 2009

Trenja znotraj Sveta na Kanalu A so dosegla novo poglavje. Po tem, ko je urednik Bojan Traven odpustil voditelja Marka Potrča in je bilo kar nekaj časa vprašanje, kaj bo zdaj, so se nekatere stvari že izkristalizirale. V četrtek je na naš naslov prišlo elektronsko sporočilo, ki ga je Bojan Traven poslal vsem svojim novinarjem, iz skritih virov pa smo izvedeli tudi, da Traven že išče novo voditeljico.

Marko za zdaj ostaja

Ker sta Bojan Traven in vodstvo hiše po daljšem premisleku ugotovila, da spor s priljubljenim voditeljem Markom Potrčem sredi leta močno škodi gledanosti oddaje, sta se odločila, da ta ostane do konca leta, ko se mu tudi uradno izteče pogodba. Svojeglavi in brezkompromisni Bojan pa upa, da bo sodelovanje do takrat profesionalno in korektno, za kar se bosta trudila predvsem Marko in Bojan.

Usoda Marka Potrča je za zdaj torej znana, vsaj do konca decembra. Se pa Marko, kot smo tudi prvi zapisali, zanima za nakup Radia Triglav, tako da načrte za prihodnost očitno tudi že ima.

Lili dobi konkurenco

Usoda simpatične voditeljice in Markove partnerice Lili Žagar pa je še vedno neznanka. Travnu namreč na elektronska sporočila vmes ni odgovarjala, nato pa je prišla novica, da se Lili vrača septembra. Iz zanesljivih virov smo prejšnji teden prejeli tudi informacijo, da bo oddaja Svet dobila tudi novo voditeljico.

Na Kanalu A sta bili menda na poskusnem snemanju kar dve kandidatki, ki ju javnost ne pozna, a je le ena dobila še eno priložnost. Po naših informacijah v studiu Sveta na Kanalu A že nekaj večerov zapored menda vadi mlada Nuša Lesjak, za katero pravijo, da je zelo podobna lepotici Lili Žagar.

Stvar pa se je še dodatno zapletla, saj bi nova voditeljica morala ostati skrivnost. Izvedeli smo namreč, da je Lili, potem ko je izvedela za novo voditeljico, jezno pisala Bojanu Travnu in mu povedala svoje, saj je razumela, da jo bo preprosto zamenjal. Verjamemo, da bo zgodba s Sveta na Kanalu A kmalu dobila svoj epilog.

Zoja Ahlin