Lili Žagar: "Kot otrok sem sovražila skoraj vse na sebi. Če bi lahko, bi spremenila marsikaj."

Lili Žagar: "Kot otrok sem sovražila skoraj vse na sebi. Če bi lahko, bi spremenila marsikaj." (foto: Pop TV) Pop TV
21. 11. 2018

Lepa televizijska voditeljica, Lili Žagar, ima danes na obrazu le še tu in tam kakšno pego, včasih pa je bil njen obraz gosto posut z njimi in ves čas si je želela, da jih ne bi imela.

"Kot otrok sem sovražila skoraj vse na sebi. Če bi lahko, bi spremenila marsikaj. Ampak bila pa je tista ena stvar, ki sem jo sovražila v dno duše. Moje pege. Nič bolj grdega se mi ni takrat zdelo kot ravno pege. Kaj ti oranžno-rjavi zmazki sploh delajo na mojem obrazu in zakaj jih imam ravno jaz?! In ne, “vseeno mi je, če jih ima tudi Pika Nogavička, meni so grde in pika”, sem govorili mami, ki se je na vse kriplje trudila, da jih bom morda vzljubila ali vsaj sprejela, če jih ima tudi moja najljubša knjižna junakinja. In jih nisem. Nikoli," je bila na svojem Instagram profilu iskrena Lili Žagar, ki vsako poletje nanašala debele plasti sončne kreme, a pegice so vseeno ostajale.

"Ob prvih sončnih žarkih sem si obraz na debelo mazala s kremo Sun Mix, ampak ne, te zlobne grdobe so se pokazale ne glede na to, kako dosledna in vztrajna sem bila. V obupu sem se spremenila celo v teto Pehto in sama mešala smrdljive zvarke iz kisa in bogsigavedi česa vse in se obsesivno mazala po obrazu, ker sem nekje prebrala, da bodo pege izginile. In niso. Leta so minevala, jaz sem odraščala in z mano tudi moji kompleksi," je nadaljevala svojo pripoved in prišel je čas, ko so pegice zares izginile.

"Ne vem natančno kdaj, kako in zakaj, ampak pege so spokale kufre in šle. Kot da bi si rekle, da jih nisem vredna. Zdaj sem tisto pegasto dekle, ki to že dolgo več ni, in ki bi dala vse, da bi jih spet imela! Včasih, v poletnih mesecih, me še pride kdaj kakšna obiskat, češ, glej, kaj si imela in izgubila. Prav ti je!" je malo žalostno dodala Lili, ki je vesela, da imata pege tudi njena otroka.

"Zdaj, ko gledam sinkov obraz, posut z najlepšimi pegicami na svetu, in ko mu govorim, kako poseben je z njimi (tudi njemu niso všeč), obžalujem vsak trenutek pred ogledalom, ko sem se kot majhna deklica gledala in si govorila, da sem zaradi njih grda. Zato zdaj učim oba otroka, da sta najlepša natanko takšna kot sta in prav njune posebnosti ju delata edinstvena. In pegice so lepe in kul! Tisti, ki te zafrkava, te zato, ker ti jih zavida! Ker pegice so res kul!" je zaključila Lili, ki obžaluje, da jih na njenem obrazu skorajda ni več.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pegasto dekle Kot otrok sem sovražila skoraj vse na sebi. Če bi lahko, bi spremenila marsikaj. Ampak bila pa je tista ena stvar, ki sem jo sovražila v dno duše. Moje pege. Nič bolj grdega se mi ni takrat zdelo kot ravno pege. Kaj ti oranžno-rjavi zmazki sploh delajo na mojem obrazu in zakaj jih imam ravno jaz?! In ne, “vseeno mi je, če jih ima tudi Pika Nogavička, meni so grde in pika”, sem govorili mami, ki se je na vse kriplje trudila, da jih bom morda vzljubila ali vsaj sprejela, če jih ima tudi moja najljubša knjižna junakinja. In jih nisem. Nikoli! Ob prvih sončnih žarkih sem si obraz na debelo mazala s kremo Sun Mix, ampak ne, te zlobne grdobe so se pokazale ne glede na to, kako dosledna in vztrajna sem bila. V obupu sem se spremenila celo v teto Pehto in sama mešala smrdljive zvarke iz kisa in bogsigavedi česa vse in se obsesivno mazala po obrazu, ker sem nekje prebrala, da bodo pege izginile. In niso. Leta so minevala, jaz sem odraščala in z mano tudi moji kompleksi. Ne vem natančno kdaj, kako in zakaj, ampak pege so spokale kufre in šle. Kot da bi si rekle, da jih nisem vredna. Zdaj sem tisto pegasto dekle, ki to že dolgo več ni, in ki bi dala vse, da bi jih spet imela! Včasih, v poletnih mesecih, me še pride kdaj kakšna obiskat, češ, glej, kaj si imela in izgubila. Prav ti je! Zdaj, ko gledam sinkov obraz, posut z najlepšimi pegicami na svetu, in ko mu govorim, kako poseben je z njimi (tudi njemu niso všeč), obžalujem vsak trenutek pred ogledalom, ko sem se kot majhna deklica gledala in si govorila, da sem zaradi njih grda. Zato zdaj učim oba otroka, da sta najlepša natanko takšna kot sta in prav njune posebnosti ju delata edinstvena. In pegice so lepe in kul! Tisti, ki te zafrkava, te zato, ker ti jih zavida! Ker pegice so res kul!

A post shared by Lili Žagar (@lilizagar) on