Lili Žagar: »Na Svet se ne bom vrnila!«

10. 8. 2009 | Vir: Nova
Deli
Ali bo Lili še kdaj stopila pred televizijske kamere, zdaj še ne razmišlja. »»Lagala bi, če bi rekla, da ni bilo ponudb, ki so tudi povezane z mediji.«

Prelepa televizijska voditeljica oddaje Svet na Kanalu A, Lili Žagar, ki te dni uživa na porodniškem dopustu in večino svojega časa preživi ob sinku Tilnu, je imela vmes tudi čas za razmislek o nadaljevanju svoje televizijske kariere. Ko smo prvi zapisali o uvajanju nove svetove voditeljice Nuše Lesar, se je pojavilo tudi vprašanje, ali se bo Lili vrnila na voditeljski stolček. Ekskluzivno za nas je očarljiva Dolenjka spregovorila tudi o tem.

Na Svet se ne bo vrnila

Na naše vprašanje, ali jo bomo še lahko gledali na Kanalu A, je Lili na koncu povedala: »Urednik Bojan Traven mi je ponudil, da bi se pred male zaslone vrnila že septembra, a sem se po tehtnem premisleku vendarle odločila, da se na Svet ne vrnem.

Sicer pa sem do konca decembra uradno še na porodniškem dopustu in bom ta čas raje izkoristila s Tilnom, potem pa šla novim izzivom naproti. Ne nazadnje bo Tilen svoje prvo leto dopolnil samo enkrat, jaz pa bom v službi lahko še mnoga leta. Njegovega odraščanja ne bi rada zamudila,« nam je zaupala Lili.

Ponudbe so

Že ko smo mislili, da jo bomo gledalci izgubili, nas je Lili potolažila, da bi tudi pozneje rada še delala v medijih, saj so ji ti – po domače povedano – zlezli pod kožo.

»Lagala bi, če bi rekla, da ni bilo ponudb, ki so tudi povezane z mediji, ampak o tem je še prezgodaj govoriti. Do konca leta se bom posvetila družini in uživala s Tilnom, vmes pa razmišljala o novih izzivih. Če bo možnost, bom ostala v medijih. Ne nazadnje pa imam tudi diplomo iz komunikologije, tako da so možnosti odprte tudi drugje. Pomembno je, da je delo zanimivo in kreativno, ne predstavljam pa si, da bi morala sedeti v pisarni osem ur in opravljati rutinsko delo,« je še razložila lepotica. 
  

Namerno se je umaknila

Očarljiva voditeljica se je namreč namerno umaknila iz medijev. »Saj če bi z Markom hotela, bi lahko bila verjetno v vsakem časopisu, vsaj po ponudbah in klicih sodeč, še posebej ko sem bila noseča in ko se je rodil Tilen. Tudi pisanje kolumn so mi ponujali, a sva z Markom vsem lepo razložila, da nosečnosti in rojstva ne želiva deliti z javnostjo in sva se raje umaknila.

Sicer pa nisva edina starša na tem svetu in res nisva nič drugačna ali bolj posebna od drugih. Nekaj je bilo tudi zlobnih namigovanj, češ kaj misliva, da sva, ker ne pokaževa otroka in da se greva hollywoodski par. Ampak taka je bila v tistem trenutku najina odločitev, poleg tega pa bo za vse to še dovolj časa, če bi se kdaj odločila drugače.«

Nejc Simšič

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk