Lili Žagar po izgubi službe na Planet TV obrnila nov list v življenju

Lili Žagar po izgubi službe na Planet TV obrnila nov list v življenju (foto: Arihv Planet TV) Arihv Planet TV
8. 11. 2019

Slovenska televizijska voditeljica Lili Žagar je po koncu sodelovanja na Planet TV zdaj pred novo karierno prelomnico.

"Novi začetki. Vedno sem trdila, da te življenje postavi tja, kamor spadaš. Včasih se to zgodi zlepa, včasih zgrda. Večinoma slednje. Ker smo ljudje pač radi zasidrani v coni udobja," je svojo iskreno izpoved na Instagramu začela lepa voditeljica Lili Žagar.

"Zase sicer težko rečem, da sem kdaj zares bila v coni udobja, ker delo na televiziji je vse prej kot to. Iz danes na jutri ne veš, kaj te čaka. Ko se projekt konča, se sprašuješ, ali je to zadnja stvar, ki si jo počel na televiziji. Beseda hvala ne obstaja. Ko je konec, si pozabljen. Do naslednjega projekta. Te bodo še kdaj poklicali, te bodo zamenjali? In ko že pride oddaja, za katero se zdi, da je to nekaj, kar bi lahko bilo dolgoročno in "varno", in že celo malo okusiš tistega udobja, jo čez noč ukinejo. Seveda na to nisi pripravljen, ker ti tega nihče prej ne pove. Zahvale, stiska roke in iskrenega pogleda v oči ne dobiš. Ah, Lili, pa saj si ja navajena tega, nič novega!" je zapisala v nadaljevanju.

"In takrat se je zgodil tisti prelomni trenutek: trenutek, ko sem spoznala, da moram naprej. Da me bo ta televizijski labirint, če bom še vztrajala, energijsko izčrpal. Tako me je premetavalo v zadnjih letih, vrglo me je v centrifugo skupaj z vsemi možnimi čustvi; srečo, veseljem, evforijo, žalostjo, razočaranjem, jezo, obupom. Ob seštevku je bilo razmerje pozitivnih in negativnih čustev najbrž enako, ampak kaj, ko se je vsak projekt končala z negativnimi. In okus grenkobe vedno ostane dlje. Življenje mi je pokazalo in dalo jasno vedeti, da televizija ni moja prihodnost. In ni moja prava sreča."

"Vsa ta leta me je bilo strah. Strah, da ne bom zmogla, da nimam dovolj poguma in moči. Da nisem dovolj dobra. In predvsem "kaj bodo rekli drugi"?! Prvič v življenju zdaj čisto iskreno čutim, da to zmorem. Zmorem stopiti korak stran od svojih strahov in korak naprej proti svojim sanjam. In tako me je življenje postavilo sem. V ta trenutek, ko sama stopam na svojo ustvarjalno pot. Pot, o kateri čisto potiho in skromno sanjam še preden sem prvič prestopila televizijski prag," je Lili zaključila svojo izpoved in vse kaže, da je v karieri obrnila nov list, ki bo daleč stran od televizijskih hodnikov, ki se jih je v dolgih letih na televiziji pošteno najedla in naveličala.

Vsekakor upamo, da ji bo na novi karierni poti lepo uspevalo in da bo našla tisto cono udobja, ki jo na televiziji nikoli ni uspela.

Priporočamo